Intim

A legnagyobb tabuk egy párkapcsolatban, amikről jobb lenne beszélni

„Na, és te hány emberrel voltál előttem? Mi volt a legvadabb helyszín, ahol csináltad? Benne lennél egy hármasban?” Egy párkapcsolat során hasonló kényes kérdésekkel találhatjuk szembe magunkat. Habár kerülni szeretnénk ezeket, jobb tiszta lappal kezdeni. De melyek lehetnek a leggyakoribb tabuk, amelyeket hasznosabb átbeszélni?

vous - 2022.05.22.
A legnagyobb tabuk egy párkapcsolatban, amikről jobb lenne beszélni

Minden párkapcsolatban vannak olyan témák, amelyeket nem szívesen vesézünk ki, azonban akarva-akaratlanul terítékre kerülnek. Most lássunk négy olyan témát, amelyeket mielőbb jobb megbeszélni!

1. Korábbi szexuális kalandok

Ez egy igazán izgalmas téma, ugyanis tapasztalataim szerint, amit büszkén mesélünk el egy-egy görbe esten a haveroknak, azt féltve őrizzük a párunk előtt. Nem szívesen akarjuk elmesélni a kedvesünknek, hogy kivel, hol, hányszor és milyen körülmények között csináltuk.

Ennek az is lehet az oka, hogy félünk a másik személy ítélkezésétől, vagy épp tiszteletbe szeretnénk tartani múltbeli partnereinket.

Azonban ezeknek a témáknak a megbeszélése is hozzásegítheti a kapcsolatot ahhoz, hogy jobban megismerjük egymás igényeit. Első ránézésre idegennek tűnhet, de a múltbeli tapasztalataink is az életünk része, segítettek azzá válni, akik ma vagyunk. Ne feledd: lehet, hogy ami miatt parázol, az lehet, hogy a párod szemében semmiség! Sőt, lehet, hogy ő is kapható lesz valami újdonságra!

2. Veszekedés, kibékülés

Tévedésbe esik az, aki azt hiszi, hogy egy veszekedés mindenképp csak a haragról, az utálatról és a negatív érzelmekről szól. Egy konfliktushelyzet, amely nem megy el a végletekig, igazán tanulságos is lehet a pár számára.

Elsősorban, akkor lehet bármiféle pozitív hozadéka ennek, ha a két ember hajlandó leülni, és – higgadt fejjel – megbeszélni a kiinduló okot, azokat a tényezőket, amelyek tovább szították az ellentétet, majd pedig levonni a tanulságot.  

Tehát egy veszekedést fejlődés is követhet, amennyiben nem sajnáljuk beletenni a megfelelő energiát annak átbeszélésére.

Másodsorban, egy konfliktushelyzet, illetve az azt követő békülési időszak nagyon sokat elmond a pár tagjainkat az érzelemvilágáról. Pontosabban arról, hogy kinél mi vágja ki a biztosítékot, és mi az, ami majd megolvasztja a jeget.

A veszekedés nem csak a haragról és az utálatról szól.

A veszekedés nem csak a haragról és az utálatról szól.
Forrás:
canva.com

3. Hétköznapi énünk

Az egymásnak imponáló időszak elején még mindenki gondosan ügyel arra, hogy külső-belső énjének a legjobb verzióját mutassa. Hölgyeim, valljuk be, hogy az első randik alkalmával minden találkozó előtt szőrtelenítettünk, hajat mostunk, órákig gondolkodtunk, hogy mit vegyünk fel.

Azonban, ahogy komolyodott a dolog, úgy váltunk mi is egyre „szúrósabbakká”.

Ez egy teljesen érthető csábítási technika mindkét fél részéről, azonban azáltal, hogy az idő előrehaladtával meg merjük mutatni a valós, mindennapi énünket, nagy eséllyel azt is elérhetjük, hogy a másik fél is mer önmaga lenni mellettünk.

4. Szüleinkkel való kapcsolatunk

Végül pedig ne feledkezzünk meg egy szintén tabu témáról: a szüleinkkel való kapcsolatunkról. A családi, rokoni légkör egy újabb kényes terület, főként azok számára, akik nincsenek jó viszonyba a szüleikkel, vagy esetleg szégyellik azokat.

Ennek ellenére úgy korrekt, ha a párunk is tisztában van azzal, hogy milyen viszony fűz a legközelebbi rokonainkhoz – legyen ez jó, vagy rossz.

Ne feledd: a családodat nem te választod meg, de az általuk meghozott hibákon, rossz döntéseken te is továbbléphetsz, ha arra törekszel, hogy jobb emberré válj. Az erre való törekvés nagy pluszpont lehet a szerelmed szemében!

Ajánlott cikkek