Egyéb kategória

Erkölcstelen vagyok, mert tudom, hogy mit akarok? Ezért fekszem le akár már az első randin is

Heves vitákat vált ki, hogy hány randi után illik megtörténnie a nagy pillanatnak. A női magazinok és prűd nézetű ismerősök remek szabályokat állítanak fel, mintha ezt az egészet számokba lehetne önteni. Megbélyegeznek, ha a vágyaidnak élsz, de helyesen bólogatnak, ha húzod valakivel az időt, amikor így is, úgy is ugyan az lesz a vége.

vous - 2022.02.02.
Erkölcstelen vagyok, mert tudom, hogy mit akarok? Ezért fekszem le akár már az első randin is

Nem az határozza meg az értékemet, hogy hány randi után adom be a derekamat egy férfinak. Mivel egyáltalán nem arról van szó, hogy ők kérlelnek, én pedig elcsábulok pár forró csóktól és vadító érintéstől. Semmi elgyengülés nincs abban, ha valami extra is történik az első randi végén. Alapból úgy állok hozzá, hogy csakis olyan férfival megyek el egy esti találkozóra, akit jobban meg akarok ismerni. Személyiségileg és fizikailag is.

Akikkel délután egy kávéra összefutok, olyankor inkább csak illendőségből esélyt adok nekik kibontakozni, de nem fűzök hozzájuk nagy reményeket. Azonban, akikkel sötétedés után futok össze, esetleg szándékosan alkohol is szerepel a programban, ott pontosan tudom, hogy mi lesz a vége. 

Hogy lefekszem-e az első randin? Igen. Hogy minden első randin lefekszem? Aligha. De velük valószínűleg később sem.

Ha működik a kémia, annak nem szeretek gátat szabni, ha viszont döcög a románc kezdete, akkor később sem szokott nagy javulás lenni. Ha egy csodásan eltöltött közös program után nem érezzük úgy, hogy azonnal egymáséi akarunk lenni, akkor mi is az egész lényege? Miért akarnék olyannal kapcsolatot, akivel nincsen meg az a plusz szikra, ami miatt utána egész nap ő jár a fejemben? Amiért hazafelé menet a ruhámon és a bőrömön érzem az illatát, és kellemesen belebizsergek a még élénken bennem cikázó élményekbe? 

Csók

Érezni akarom az ízét, az illatát, a bőre tapintását, a teste erejét.
Forrás:
Canva

Persze, mondhatod, hogy elég lenne akkor csak csókot váltani az első randin, ugyan úgy fel tudja a szervezettem kémiailag térképezni a potenciális úriember genetikai adottságait, ugyan úgy bele lehet bolondulni a másikba. Meg mennyire csodássá teszi az egészet a várakozás öröme, meg a fokozatosság miatt jobban értékelem. Akinek ehhez van kedve, csinálja.

Nekem ennél sokkal több kell a másikból.

Nem csak az érdekel, hogy mennyire játékos a nyelve. Pontosítanék, nem csak az ajkamnál érdekel. Érezni akarom az ízét, az illatát, a bőre tapintását, a teste erejét. Tudni akarom, hogy mennyire tud felszabadult lenni, mennyire akarja uralni a testem, mennyit ad és mennyit vár el tőlem.

csók

Mert mindig fog jönni egy olyan, akivel egyből perzselő lesz a hangulat, akinek egy pillantásától már hozzásimulnék.
Forrás:
Unsplash

Mert egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire vagyunk kompatibilisek ilyen téren. Miért invesztálnék bele energiát és érzelmeket, ha pár hét múlva kiderül, hogy egyáltalán nem passzolunk. Vele szemben sem tisztességes, és a saját időmet sem akarom rabolni. Egy teli kád vízbe sem ülök bele, mielőtt a kezemet nem mártottam volna meg bennem előtte. Mi van, ha túl forró, és bántódásom esik? Esetleg már jéghideg, és kihűlt az egész?

Nem vagyok már olyan naiv, hogy abban reménykedjek, hogy túllendülünk ezen a mélyponton, ha eléggé jó a társasága és szeretem a személyiségét. Az ilyet barátságnak hívják, nem párkapcsolatnak.

Mert mindig fog jönni egy olyan, akivel egyből perzselő lesz a hangulat, akinek egy pillantásától már hozzásimulnék. Akivel nem kell erőltetni a vonzalmat és a vágyat. Ilyenkor pedig én leszek a szemét, aki ott hagyja szegény, kedves és rendes srácot, akivel remekül elbeszélgettem a kedvenc filmjeimről, de az ágyban inkább az órát néztem, és a munkahelyi elmaradásaimon gondolkoztam.

Egyszerűen jobb, ha már az első alkalommal kiderülnek a problémák.

Akik pedig attól tartanak, hogy amiatt nem fogok kelleni egy pasinak, mert egyből megkapott, nagyot tévednek. Akinek csak ennyire kellek, az három randi után is el fog tűnni, viszont addigra sokkal jobban kötődöm majd hozzá. Jobban is fog fájni, ha kikerülünk egymás életéből. Ugyanúgy, ahogy fájdalmas, ha egy épphogy kibontakozó kapcsolat álomvárát lezúzza egy lehangoló együttlét. Az elvárások is nagyobbak, és a csalódások is. 

Ráadásul legyen egy nőnek annyi önbizalma, hogy ha egy férfit az ágyába csal, akkor fel sem merül, hogy egyetlen alkalom elég lesz neki, hanem a pasi őrültként jelentkezik majd repetáért.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.