Intim

Az egészséges reggeli… szex: miért imádjuk ébredés után csinálni?

Van annál jobb érzés, mint amikor az ember a párja mellett ébred, aki gyengéden kényezteti, amit aztán egy forró, robbanásszerű orgazmust hozó, gyors menet követ? Ha így indul a nap, elég nehéz kihozni az embert a sodrából, az biztos.

vous - 2023.08.04.
Az egészséges reggeli… szex: miért imádjuk ébredés után csinálni?

Jó, de mi is a biológia a reggeli szex mögött?

Az éjszaka folyamán a szervezet tesztoszteronszintje megemelkedik, ezért aztán reggel a legtöbb férfi azonnal tettre kész, sokan eleve komoly merevedéssel ébrednek. A reggeli szex segít abban, hogy mindkettőtök szervezetében bőséges oxitocinmennyiség szabaduljon fel, amely nemcsak közelebb hoz benneteket egymáshoz, de a hosszú távú kötődést is segíti. Az együttlét hatására növekszik az IgA-szint is, amely egy fertőzések ellen védelmet nyújtó antitest, és az immunrendszer stabilitásának záloga.

A reggeli aktusok során bőségesen felszabaduló ösztrogén ezzel egyidejűleg bársonyossá és simává teszi a hajat és a bőrt, nem véletlenül mondjuk a rendszeres, kielégítő szexuális életet élőkre, hogy egészen kisimultak.

Mindennek igen komoly nyugtató és stresszoldó hatása van, ami segít abban, hogy a nap kihívásait egy laza „leszaromtablettával” kezeljük, bármi is történjék.

Egyes kutatások azt is bizonyítják, hogy a reggeli orgazmus a kognitív képességeket is erősíti: javul az emlékezőképesség és fejlődik a logikai készség.

Forrás: iStock

Mi lehet a reggeli szex akadálya?

Volt időszak, amikor azt mondtam volna, hogy maga a reggel (már ha bagolynak, és nem éppen pacsirtának született az ember lánya)… De már meggyőződésem, hogy egyetlen akadály van: ez pedig a nem megfelelő partner. Az ideális társ ugyanis tökéletesen el tud lazítani, így még az esetleges akadályokról is megfeledkezünk.

Nos, sokan aggódnak, hogy az egész éjszakás takaró alatti izzadás után nem épp friss az illatuk, mások az esetleges reggeli lehelet miatt szoronganak egy kicsit. Gyakori probléma, hogy a nőnek pisilnie kell, márpedig a vizelet visszatartását azokkal az izmokkal szabályozzuk, amelyek az orgazmusért is felelősek a legtöbb esetben, ezért előfordul, hogy ki kell szaladni vécére, mielőtt sor kerülne a reggeli ostromra. Végül, de nem utolsó sorban megesik, hogy van, aki szorong ilyenkor, hogy az erős hajnali, reggeli fényekben túl sok látszik a testéből, az esetleges bőrhibáiból, így inkább hanyagolná az együttlétet.

Nyugalom! Mindegyik problémára van megoldás

Nem véletlen, amit az előbb is siettem megjegyezni: a megfelelő partner segít abban, hogy az összes fenti nehézségen átlendüljünk.

Abban, hogy lazán működjön a dolog, és a világ legfinomabb ébresztőjében lehessen részünk, persze nem árt, ha mi is aktívan közreműködünk. Aki rettenetesen szorong a szájszag miatt, az bátran szaladjon ki fogat mosni gyorsan, a mentolos fogkrém orális szex esetén különösen nagy örömet okozhat a párodnak. Ugyanígy egy gyors pisilés is belefér, mielőtt visszabújik az ember az ágyba, bár egy enyhén duzzadó hólyag sokszor még segíthet is a pluszöröm átélésében (nincs mitől tartanotok, a természet úgy alkotta meg az embert, hogy szexuális izgalom esetén, ha akarna, se tudna vizelni, így bepisilni biztosan nem fogtok). Ami pedig az erős fényeket illeti… nos, itt az idő, hogy megbarátkozzatok a testetekkel, hiszen itt a bizonyíték: a mellettetek fekvő férfi teljesen odavan ettől a különleges (por)hüvelytől…!

Forrás: iStock

Igen, léteznek reggeli top pózok is!

A legnépszerűbb és talán legkényelmesebb reggeli szexpóz kétségkívül a kiskanál, másnéven a kis kifli, nagy kifli. Adja magát a dolog, hiszen sok pár eleve így alszik, ezért különösebb reggeli tornára sincs szükség a színpad átrendezéséhez. Míg ez a póz a harmadik-negyedik egymást követő aktusnál már fáradságos lehet (begörcsöl a férfi csípője, elzsibbad a lába), a reggeli menetek mindig gyorsabbak, ezért ettől nem kell tartani. A póz nagy előnye, hogy a férfi keze szabad marad, így végig foglalkozhat a mellekkel vagy éppen a csiklóval, épp mikor mit kíván a nő.

Sokan esküsznek a nyakba tett lábakra, amelynek során végig látjuk a partner arcát, és mély behatolásra nyílik lehetőség, de legalább ugyanilyen népszerű reggeli póz a lovaglás is. Ezeknek a pózoknak közös jellemzőjük, hogy – egy klasszikus misszionáriuspózzal ellentétben – egyik sem igényel közeli arckontaktust, így aki az esetleges reggeli lehelet miatt aggódik, nyugodtan lazíthat… és élvezhet. Egy idő után a szorongás eltűnik, és már el sem fogjátok tudni képzelni a napot egy gyors reggeli menet nélkül.

Jó, de mennyi szex a jó szex? Muszáj reggel is…?

Arra, hogy heti hány alkalom számít ideálisnak, természetesen nincs szabály, bár állítólag ez az egyik leggyakoribb kérdés, amivel a szexológusok találkoznak. Mindig annyi az ideális, amennyit a kapcsolatban részt vevők annak éreznek: legyen szó évi egyről vagy napi ötről, a lényeg, hogy az igények egymáshoz közelítsenek e téren.

Arról, hogy reggel, délben, este érdemes-e inkább hódolni az örömöknek, pedig már végképp nem szól a fáma: a legjobb, ha a pár bármilyen napszakban tud örülni egymás közelségének, de akkor sem történik baj, ha a reggeli gyakorlatozást inkább az ágyon kívüli testmozgás jelenti egyesek számára.

Címkék: #reggel #szerelem #szex
Ajánlott cikkek