Egyéb kategória

Libidó problémát okozó ételek és italok

Abban bizonyára mindannyian egyetérthetünk, hogy a libidó csökkenése frusztráló és kellemetlen élmény. Sok oka lehet a ennek, köztük a stressz, a párkapcsolati feszültség, de okozhatja a nem megfelelő táplálkozás is. Sőt, akadnak kifejezetten olyan ételek és italok, amik direkt is befolyásolhatják a libidódat.

vous - 2022.04.24.
Libidó problémát okozó ételek és italok

Az alkohol

Amíg a mérsékelt alkoholfogyasztás általában jó hatással van az emberek libidójára, a túlzott vagy rendszeres italozás éppen ellentétes hatást vált ki. Akad, akinél megszünteti vagy gyengíti az erekciót, és akad akinél meggátolja az orgazmust is.

alkohol

Forrás:
Pixabay

Sajtok

Bár a legtöbb ember étrendjének alapvető eleméről beszélünk, szem előtt kell tartani, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű sajtok többsége hormonkezelt állatok tejéből készül, ami könnyen összezavarhatja saját hormonháztartásunkat.

sajt

Forrás:
pixabay

Konzervek

Ha az ember sok konzervet eszik, az magas vérnyomáshoz vezet, ugyanis a tartósításra használt nátriumnak ez az egyik fontos élettani hatása. Ez pedig hosszú távon árt a libidónknak is.

Konzerv

Forrás:
Pixabay

A cikk folytatását a Sport4You.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.