Egyéb kategória

Nem merek férfiakkal barátkozni, mert eddig mind bepróbálkozott

Többször csalódtam már a férfiakban. A sors fintora az, hogy ez nemcsak párkapcsolatban lehetséges, de akár barátok között is. Hiába próbáltam a lehető legjobban beolvadni a férfitársaságba, lehetetlen, hisz én mindig csak egy potenciális barátnő leszek.

vous - 2022.03.24.
Nem merek férfiakkal barátkozni, mert eddig mind bepróbálkozott

Elegem van már abból, hogy a férfiak képtelenek máshogy tekinteni rám, mint egy darab húsra. Nem tudom megérteni, hogy ha a nők képesek egy férfira úgy nézni, mint egy másik emberre, akivel lehet beszélgetni, barátkozni vagy akár párkapcsolatot kialakítani, akkor a férfiak rengeteg esetben miért csak a barátnőt, vagy egyéjszakás kalandot látják a nőben.

Nem szeretnék általánosítani, vannak olyan férfiak, akik nem eszerint élik az életüket, mégis, sajnos a tapasztalatom azt mondja, jobb távol tartanom magam a férfiaktól, mert úgyis csalódni fogok.

Azt hittem, a harmincas pasik már jobban tudják türtőztetni magukat, de sajnos nem ez a helyzet.

Több barátom morzsolódott le az évek során amiatt, hogy valamilyen módon igyekeztek szorosabb kapcsolatot kialakítani velem. Ez bizonyos esetekben finoman történt, máskor pedig kifejezetten agresszívan.

A tanulság, amit félretettem az, hogy nem érdemes elkezdeni barátkozni a férfiakkal, mert nem lehet megbízni bennük. A barátnőim is mind hasonló véleményen vannak. Ők is gyakran szembesülnek ezzel a problémával, és megértik, miért ábrándultam ki teljesen.

Amikor pasik kerülnek a társaságunk közelébe, általában hatalmas vita alakul ki ekörül.

A női oldal képviselői kitartanak amellett, hogy a férfiak nem tudják türtőztetni magukat, a férfiak pedig elvakult feministának neveznek minket, többször azt is a fejünkhöz vágták, hogy biztosan leszbikusok vagyunk, ha ennyire nem tudjuk értékelni a férfiak közeledést.

..

A barátnőim is mind hasonló véleményen vannak. Ők is gyakran szembesülnek ezzel a problémával, és megértik, miért ábrándultam ki teljesen.
Forrás:
Pexels.com

Nem képesek megérteni, hogy nem erről van szó. Én és a barátnőim szeretjük magunkat biztonságban érezni a barátaink mellett, úgy, hogy nem kell tartanunk attól, mikor dörzsölik oda magukat véletlenül a hátsónkhoz két gin-tonic után.

Miért nem értik a férfiak, hogy abszolút nem oké, ha ráhajtanak a lány barátaikra?

Életem egyik legrosszabb élménye volt, amikor egy férfi barátommal elmentem kettesben egy szórakozóhelyre bulizni. Pár kör után elmentünk táncolni, ahol először a szokásos, egymással szemben táncolós felállást tartottuk, majd egy lassabb számnál megfogta a kezemet. Ezt követően igyekezett odahúzni magához, és láttam, hogy már a csókra is készen állna.

Azonnal faképnél hagytam.

Másnap írtam neki egy üzenetet, hogy többet ne keressen, számomra ez a barátság már nem létezik. Ő magyarázkodni szeretett volna, de tudtam, ha így tekintett rám, akkor sosem volt igazán a barátom, mindig csak a nő mivoltomból adódó extrákat akarta volna megszerezni.

Ez után elhatároztam, hogy csak nőkkel fogok baráti viszonyokat kialakítani, mert nincs kedvem ahhoz, hogy folyamatosan barátságokat kelljen megszakítanom amiatt, mert a pasik nem tudják türtőztetni magukat.

Veronika történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.