Egyéb kategória

Jó alvás nélkül nincs egészség

Amikor napvilágot lát egy-egy újabb olyan kutatás, amely az alvással foglalkozik, akkor mindig újra kiderül, hogy az alvás jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Jó minőségű alvás nélkül egészen biztosan nincs egészséges élet, és az alvás minőségének megteremtése nem képzelhető el megfelelő színvonalú ágy és matrac nélkül.

vous - 2022.01.01.
Jó alvás nélkül nincs egészség

Jó ágybetét nélkül nincs jó alvás

Nyugodtan kijelenthető, hogy a matracok minden szempontból megfelelő tervezése már egy olyan külön tudományág, amely rohamosan fejlődik és az eredmények szerencsére nagyon gyorsan megjelennek a termékekben is.

Azonban az újdonságok mellett a piacon vannak a régebbi fejlesztések, trendek képviselői is, mégpedig éppen azért, amiért a fejlesztések is történnek. Ez az ok pedig nem más, mint az, hogy nincs két egyforma ember.

Matrac vásárlása előtt feltétlenül ajánlott a helyszíni próba, hiszen csak akkor derülhet ki, hogy mennyire felel meg egy termék a vásárló szempontjainak.

Matrac vásárlása előtt feltétlenül ajánlott a helyszíni próba, hiszen csak akkor derülhet ki, hogy mennyire felel meg egy termék a vásárló szempontjainak.
Forrás:
https://www.nonstopbutor.hu/webaruhaz/17/agykeretek-matracok-matrachuzatok/matracok

Nincs két egyforma igény, nincs két azonos elvárás

Egyrészt mindannyiunk anatómiája különbözik valamilyen szinten, valamint emellett még a helyzetet az is bonyolítja, hogy mindenki más és más alvási szokásokkal rendelkezik.

Nincs tehát általános, mindenkinek jó megoldás, és ezért van az is, hogy matrac vásárlása előtt feltétlenül ajánlott a helyszíni próba, hiszen csak akkor derülhet ki, hogy mennyire felel meg egy termék a vásárló szempontjainak.

A Nonstop Bútor webáruház matracai számtalan különböző igénynek megfelelnek, előzetes egyeztetés után a bemutatóteremben megtekinthetők.

Szempontok, amelyeket figyelembe kell venni

A matrac rugalmassága, csillapítása, keménysége, vastagsága, anyaga mind-mind olyan összetevők, amelyek alapjában befolyásolják a használat közbeni komfortot, elégedettséget.

Bizonyos alapvető tulajdonságokat, amelyekre oda kell figyelni, azonban meg tudunk fogalmazni az ágybetétekkel kapcsolatban. Például az, hogy a hideghab matracoknál érdemes figyelni a sűrűségre és jó, ha a köbméterenkénti 30 kilogrammot meghaladja ez az érték. Az említett sűrűség felett már jó eséllyel megfelelő keménységű lesz az alvófelület. Nagyon jó méretstabilitással és légáteresztő képességgel rendelkeznek ezek a típusok.

A kókuszbetétes matracokat manapság már nem igazán ajánljuk felnőtteknek. A memóriahabos matracok nem dinamikusak, a mozgás energiáit elnyelik, jól felveszik az alvó alakját, eredeti alakjukat csak lassan nyerik vissza. Tulajdonságaik függenek az alvó ember hőmérsékletétől és súlyelosztásától is. Vannak, akiknek tökéletes megoldást nyújtanak, míg másoknak sohasem tud eléggé jó lenni. Esetükben is rendkívül fontos a kipróbálás.

Latex matracok esetén fontos tisztázni a szintetikus összetevők arányát, a természetes alapanyagok minél nagyobb jelenléte a minőséget is jótékony irányba befolyásolja. Rugós ágybetétek esetén ismerünk zsákrugós és bonellrugós megoldásokat. A rugók száma és azok összeköttetéseinek megoldása határozza meg a matrac tulajdonságát. Rendkívül sokféleképpen lehet őket hangolni, próba alkalmával derülnek ki az adott példány előnyös vagy éppen kevésbé előnyös tulajdonságai.

Ajánlott cikkek