Egyéb kategória

Az anyaságról őszintén – Nők, akik nem félnek beszélni a nehézségeikről 1.

Manapság egyre több olyan Insta-profillal találkozunk, ahol a nők őszintén mesélnek a szülés és az anyaság élményéről. A népszerűségük abban rejlik, hogy ezek a nők nem félnek véka alá rejteni a nehézségeiket – amelyekkel valljuk be, könnyedén azonosul bárki. Olyan témákról beszélnek, mint a teherbeesési nehézségeik, a vetélések, a szülés élménye, az azt követő depresszió, valamint a gyereknevelés küzdelmei.

vous - 2022.03.12.
Az anyaságról őszintén – Nők, akik nem félnek beszélni a nehézségeikről 1.

Hajlamosak vagyunk az életünk alappilléreit romanticizálni. Fekete-fehérben látunk olyan helyzeteket, amelyek hasonló mértékben jelentenek kihívást, mint örömöt. Ilyen téma az anyaság is. Sokan úgy gondolják, ha egy nő arról mer beszélni, hogy ez igenis kőkemény meló, akkor gyenge, hálátlan, nyafogós.

Hamar szembe találhatja magát olyan kérdésekkel, mint „mi az, hogy nem érzi magában azonnal anyai ösztönöket”, és akkor „minek kellett neki gyerek!?”

Arról már nem is beszéljünk, hogy micsoda önzőség a test változásairól, a plusz kilókról, és a szoptatás árny oldaláról beszélni. 

Most lássunk néhány olyan anyát, akik az Instagram-oldalukon mennek a tabuk a boncolgatásával, mesélnek a saját élményeikről – pőrén bemutatva a valóságot!

@ahogyzsofitlatod

Objektum doboz

Zsófi oldalán bepillantást nyerünk az anyaság mindennapjaiba, annak is az érzelmi oldalát megmutatva. Emellett beszél az otthonszülés élményéről is.

@visnyeibarbi

Objektum doboz

Visnyei Barbi nemcsak az őt érintő, mondhatni elcsépelt témákba nyúl bele, hanem olyan – sok nőt érintő – kérdésekbe is, mint a szülészeti traumatizálás, az egészségügyi rendszer hibái.

@margemusic

Objektum doboz

Marge oldalán sokat olvashattok a teherbeeséssel, vetéléssel és császármetszéssel kapcsolatos élményeiről.

@bianicon

Objektum doboz

Bia nem használ filtert, amikor az anyaságáról beszél! Végig követhettük a terhességgel járó testi változásokat, vagy a szülésre való várakozás utolsó pillanatait. Beszél arról, hogy az első hetekben nehéz volt az, hogy közel érezze magát a gyerekéhez, és hogy ez bizony nem jön automatikusan.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.