Egyéb kategória

Az anyaságról őszintén – Nők, akik nem félnek beszélni a nehézségeikről 1.

Manapság egyre több olyan Insta-profillal találkozunk, ahol a nők őszintén mesélnek a szülés és az anyaság élményéről. A népszerűségük abban rejlik, hogy ezek a nők nem félnek véka alá rejteni a nehézségeiket – amelyekkel valljuk be, könnyedén azonosul bárki. Olyan témákról beszélnek, mint a teherbeesési nehézségeik, a vetélések, a szülés élménye, az azt követő depresszió, valamint a gyereknevelés küzdelmei.

vous - 2022.03.12.
Az anyaságról őszintén – Nők, akik nem félnek beszélni a nehézségeikről 1.

Hajlamosak vagyunk az életünk alappilléreit romanticizálni. Fekete-fehérben látunk olyan helyzeteket, amelyek hasonló mértékben jelentenek kihívást, mint örömöt. Ilyen téma az anyaság is. Sokan úgy gondolják, ha egy nő arról mer beszélni, hogy ez igenis kőkemény meló, akkor gyenge, hálátlan, nyafogós.

Hamar szembe találhatja magát olyan kérdésekkel, mint „mi az, hogy nem érzi magában azonnal anyai ösztönöket”, és akkor „minek kellett neki gyerek!?”

Arról már nem is beszéljünk, hogy micsoda önzőség a test változásairól, a plusz kilókról, és a szoptatás árny oldaláról beszélni. 

Most lássunk néhány olyan anyát, akik az Instagram-oldalukon mennek a tabuk a boncolgatásával, mesélnek a saját élményeikről – pőrén bemutatva a valóságot!

@ahogyzsofitlatod

Objektum doboz

Zsófi oldalán bepillantást nyerünk az anyaság mindennapjaiba, annak is az érzelmi oldalát megmutatva. Emellett beszél az otthonszülés élményéről is.

@visnyeibarbi

Objektum doboz

Visnyei Barbi nemcsak az őt érintő, mondhatni elcsépelt témákba nyúl bele, hanem olyan – sok nőt érintő – kérdésekbe is, mint a szülészeti traumatizálás, az egészségügyi rendszer hibái.

@margemusic

Objektum doboz

Marge oldalán sokat olvashattok a teherbeeséssel, vetéléssel és császármetszéssel kapcsolatos élményeiről.

@bianicon

Objektum doboz

Bia nem használ filtert, amikor az anyaságáról beszél! Végig követhettük a terhességgel járó testi változásokat, vagy a szülésre való várakozás utolsó pillanatait. Beszél arról, hogy az első hetekben nehéz volt az, hogy közel érezze magát a gyerekéhez, és hogy ez bizony nem jön automatikusan.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.