Egyéb kategória

Ha nem keltem el 35 éves koromig, akkor baj van velem?

A mai világban túlidealizálták a szingliséget, régen nem magasztalták a vénlányokat és az öreg agglegényeket, de az igazság valahol a kettő között kell, hogy legyen. Az ember társas lény, ezért valami hiba lehet a rendszerben, ha egy bizonyos kort elérve még mindig nem tudott senkit rávenni arra, hogy vele élje le az életét.

vous - 2022.03.10.
Ha nem keltem el 35 éves koromig, akkor baj van velem?

Jöhet itt bárki azzal, hogy: „Egyedül is boldog vagyok. Akkor szerzek párt, amikor akarok, de most nincs kedvem egy párkapcsolathoz. Inkább legyek szingli boldogan, mint egy rossz kapcsolatban szomorú. Erős független nő/férfi vagyok, akinek nincs szüksége támaszra.” A sort hosszan sorolhatnánk. Ismerősek ezek a klisés mondatok?  A legszörnyűbb az egészben, hogy valószínűleg azért mondják ezeket, hogy erősebbnek tűnjenek.

Mert hát ez úgy működik, hogyha a környezeted elhiszi, hogy boldog vagy, akkor biztosan te is az vagy… Hát, nem éppen.

Azt nem tagadom, hogy az embernek szüksége van időszakokra, amikor egyedül van. Egyik kapcsolatból a másikba nem jó ötlet hirtelen beleugrani, a szakítás utáni gyászidőszakot tiszteletben kell tartani. De akadnak emberek, akiknek ezek a periódusok mintha túlzottan hosszúra nyúlnának, mintha már nem az ő saját döntésük miatt lennének egyedül, hanem mert képtelenek partnert találni. Persze, nincsen rá bevett szabály, hogy mennyi idő után érkezik el ez a pont, de ha valaki a nagy szavak puffogatása közben valójában vergődve próbálkozik, természetesen nem sok sikerrel, akkor ott valami gyanús.

randi

Folyton csak első randikra járnak, pár hét után pedig elhal a lelkesedés.
Forrás:
Canva

Az is más tészta, ha valaki tíz év kapcsolat után hosszabb pihenőre vágyik, mielőtt újra a tettek mezejére lépne. De mi van azokkal, akik felett múlnak az évek, de sehogy sem tudnak egy normális párkapcsolatot összehozni? Folyton csak első randikra járnak, pár hét után pedig elhal a lelkesedés. Eltelik kalandokkal meg bulizással a húszas éveik, betöltik a harmincat, a barátaik sorra állapodnak meg. A házasságról és gyermekvállalásról meg még ne is essen szó! De nekik még összeköltözni sincs kivel. A későnérők még kapnak pár évet arra, hogy felnőjenek, de úgy a harmincas éveik derekán azért már illene valami eredményt virítani, nem?

Hiszen, ha 35 évesen azt se ismered, akivel majd egyszer megállapodnál, akkor a gyerekvállalás szépen ki fog csúszni a negyvenes éveidre, ami meg már nagyon az utolsó pillanatok egyike erre. De tegyük fel, nem nyomaszt a gyerek téma, szóval nem sietsz ilyen szempontból, nem is akarsz szülő lenni, akkor is felmerül a kérdés:

Hogyhogy ennyi idő alatt senkinek nem kellettél?

Az egyéjszakás hódítások, az alig egy évig tartó kapcsolatok most nem sokat segítenek. Fájdalmas belegondolni, de akkor valójában, hogyhogy nem akart senki elkötleződni melletted? Nem gyanús, hogy 35 éves korra az ember mögött olyan minimum 15 évnyi randizás és potenciális párkapcsolatok sora lehet, amiből már illett volna valami életképeset kialakítani?

Lehet itt arra fogni, hogy nem találtad meg az igazit, magasan vannak az elvárásaid, aki a tökéletes lett volna, annak nem kellettél… Hoppá! Az utóbbiban lehet igazság. Mert ennyi idő után lassan nem a világban és a többi emberben kell keresni a hibát, hanem magadban. Veled nem stimmel valami.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.