Lélek

Megalázó, amikor a pasim megbámul más nőket az utcán

Miért nem tudja türtőztetni magát akkor, amikor a kezét fogva mellette sétálok? Miért kell megnéznie azt a nőt, aki elsétál velünk szemben? Ilyenkor nem látja, hogy ott vagyok mellette, és van egy értékes kapcsolata? Miért nem tudják a férfiak félre tenni ezt az állatias ösztönt?

vous - 2022.04.20.
Megalázó, amikor a pasim megbámul más nőket az utcán

Sosem tudtam megérteni, hogy abban az esetben, ha egy férfinak barátnője van, miért néz meg más nőket az utcán, miért nézeget más csajokat közösségi média felületeken, és miért élvezi, ha látja, vonzó más nőknek számára.

Mintha a pasikban sokkal erősebb lenne az állatias ösztön, mint a nőkben.

Mit gondolnak akkor, amikor a barátnőjük kezét fogva látványosan stírölni kezdenek egy nőt? Fordítva, hogy esne neki?

Ez az egész akkor kezdett el zavarni, amikor többször rajtakaptam a pasimat a meleg, nyári időszakban, hogy rendszeresen nézegette a kivillanó női melleket és hátsókat. Nem tudom, mi zavar jobban, a nők folyamatos villantása, vagy a pasim tekintetének fegyelmezetlensége. Abban azonban biztos vagyok, hogy egy párkapcsolatban elvárható, hogy a felek megadják egymásnak a kölcsönös tiszteletet, amit úgy érzek, ezekben az esetekben nem kapok meg.

Az első pár alkalommal még nem kommentáltam a jelenséget, kesőbb azonban elkezdett zavarni, majd bizonyos idő elteltével, már kifejezetten idegesített.

Kellemetlenül éreztem magam ezekben a helyzetekben, úgy éreztem, megaláztak.

Nem tudom, hogy a csajok mit gondoltak ilyenkor, lehet, nem is számít. Az az eshetőség azonban kifejezetten idegesített, ha megsajnáltak. Gyűlölöm ezeket a kialakuló helyzeteket, hisz ki vagyok szolgáltatva a másik két szereplőnek.

Amikor ezt felhoztam a pasimnak, nem értette, miről beszélek. Állítása szerint nem bámult meg senkit, maximum odatévedt a tekintete. Azt mondta, neki nem számít, ha esetleg valaki jobban néz ki, hisz velem él párkapcsolatban, én vagyok az, akit szeret.

séta

Azt mondta, neki nem számít, ha esetleg valaki jobban néz ki, hisz velem él párkapcsolatban, én vagyok az, akit szeret.
Forrás:
Pexels.com

Ez nagyon jól esett, és hálás voltam, amiért ezt mondta, de ennek ellenére sajnos én nem éreztem magam jobban. Megkértem rá, hogy próbáljon kevesebbet nézelődni, de ezt a kérést egyszerűen hárította azzal, hogy neki ez fel sem tűnik.

Bár próbált kedves lenni velem, nem érzem úgy, hogy bármit is tett volna annak érdekében, hogy jobban érezzem magam.

Biztos vagyok abban, hogy ha az önbizalmamon kicsit dolgoznék, kevésbé zavarnának ezek a helyzetek, azt azonban tudom, hogy valamennyire mindig is zavarni fog.

Amikor az utcán sétálunk, igyekszem nem erre figyelni, hanem inkább arra gondolni, hogy az én kezemet fogja és nem másét, viszont ez nem igazán vigasztal akkor, amikor egy másik nő dekoltázsára téved a tekintete.

Nem tudom, mi lehet a megoldás ezekben az esetekben. Szeretném, ha a lányok jobban takarnák a már intimebb testrészeiket, vagy a pasim kevésbé nézelődne. Ezeket azonban nem tudom kontrollálni. Az egyetlen dolog, amit tenni tudok, az az, ha megtanulom figyelmen kívül hagyni a dolgot, és arra fókuszálni, ami boldoggá tesz a párkapcsolatomban.

Réka történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.