Egyéb kategória

Tinédzser vs. felnőttkor – Avagy mi változott csupán néhány év alatt?

Ugyan a tinédzseréveket és a fiatal felnőttkort csupán egy hajszál választja el egymástól, az ember mentalitása, szokásai, na meg prioritásai elég jelentős kanyart vehetnek néhány év alatt. Ami egykor oltári bulisnak tűnt, az mostanra nyűg és kínlódás, vagy éppen fordítva: amit anno halál unalmasnak találtál, az mára izgalommal tölt el.

vous - 2022.01.15.
Tinédzser vs. felnőttkor – Avagy mi változott csupán néhány év alatt?

Az, hogy hogyan élünk meg lemondott bulikat, hogy látunk újonnan megismert férfiakat, vagy mit szeretnénk csinálni péntek esténként, túlzás nélkül 180 fokos fordulatot vett, pedig csupán pár év választja el a tinikort és a jóval felelősségteljesebb, de azért sokszor kellően kalandokkal teli húszas-, vagy korai harmincas éveket. 

Neked melyik hangzik ismerősen?

A tökéletes hétvége már nem bulizást, barátnőzést és iszogatást jelent, hanem nyugalmas, pihentető két napot, amikor lelkiismeretfurdalás nélkül nézhetjük a kedvenc sorozatunkat a kanapén egy pizza társaságában. 

A tökéletes hétvége már nem bulizást, barátnőzést és iszogatást jelent, hanem nyugalmas, pihentető két napot, amikor lelkiismeretfurdalás nélkül nézhetjük a kedvenc sorozatunkat a kanapén egy pizza társaságában. 
Forrás:
Pexels

Bulik: Tiniként az egész hetünket a pénteki bulival a fejünkben töltöttük, pontosan elképzeltük, hogy mit veszünk fel, ki lesz ott, és vajon mi fog történni – mostanra ez odáig fajult, hogy jó esetben egy fröccsre van kedvünk elmenni egy fárasztó hét után, táncos-zenés mulatságról pedig sokszor hallani sem akarunk.

Ismerkedés: Tizenévesen megismerkedni valaki újjal egyet jelentett aranyos randikkal, meg oltári nagy izgalommal, mára már pedig a LinkedIn profilját csekkoljuk a (nagyon) sokadik lovagnak, és arról töprengünk, hogy vajon mennyire elviselhetetlen az anyukája.

Alkohol: A tizenéves kor végén, na meg a korai húszas években meg sem kottyant a másnap egy-egy húzósabb este után – ittunk egy liter vizet, meg ettünk egy hamburgert, aztán ugyanúgy mentünk suliba, vagy dolgozni, azonban ez később már koránt sincs így – van, hogy még a harmadik nap is érzi az ember azt a sokadik vodka-szódát.

Takarítás: Ismerős az érzés, amikor tinédzserként sokszor a végső szükség, vagy anyukád haragjától való félelem vett rá, hogy kitakarítsd a szobádat? Na, mára a tisztán ragyogó lakás látványa nyújtja az egyik legnagyobb elégedettséget.

Szakítás: Tizenévesen az ember hajlamos úgy megélni egy szerelmi csalódást, mintha legalább a hóhérszékbe küldenék őt, azonban későbbre egész gyakorlottak leszünk, és csak legyintünk, hogy majd jön másik, aki újabb csalódást okozhat.

Hétvége: A tökéletes hétvége egészen különböző formát ölt, mikor 27 éves az ember, és nem 17 – nem bulizást, barátnőzést és iszogatást jelent, hanem nyugalmas, pihentető két napot, amikor lelkiismeretfurdalás nélkül nézhetjük a kedvenc sorozatunkat a kanapén egy pizza társaságában. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.