Egyéb kategória

Engedjétek meg magatoknak azt, amire vágytok

Mikor mondtátok ki őszintén azt, amit valójában gondoltok? Mikor engedtétek meg magatoknak, hogy elárasszanak az érzések és kontroll nélkül mikor mutattátok ki azokat?

vous - 2019.09.14.
Engedjétek meg magatoknak azt, amire vágytok

A legerősebb kontrollt magunk felett gyakoroljuk. Persze kell is némi önszabályozás, sokan élünk egymás közelében, nem lehet mindig úgy, ahogy mi szeretnénk, szabályokhoz kell alkalmazkodni, kell az is a túléléshez.

pihenes-nyugalom

pihenes-nyugalom
Forrás:
pexels.com

De….

De ez a kontroll a legtöbb esetben éppen magunkkal szemben túl szigorú. Magunknak nem engedünk meg szép dolgokat, mert mit szólnak majd mások. Mit szól az anyánk, az apánk, a sógornő, a kollégák.

Megbüntetnek majd érte, gondoljuk. Ha mással nem is, akkor azzal, hogy lazulnak a kapcsolatok. Majd nem leszünk a többiek számára annyira fontosak, vonzóak. Elérhetetlenné válnak azok, akiket szeretünk, akik fontosak nekünk. Magunkra maradunk, pedig csak ki akartunk törni a szigorú keretekből. Élni kicsit. Nevetni szabadon. Megtapasztalni, megtudni, mi van a falon túl.

Visszahúznak minket. Ha kiállunk a sorból, visszaráncigálnak vagy fellöknek. Megtaposnak.  – Így gondoljuk….

De ezek csak a mi hiedelmeink és félelmeink. A legtöbb esetben nem történik semmi. De tényleg semmi, ha lépünk, ha kiugrunk, ha szembemegyünk. Sokszor észre se veszik, és kiderül, nem is figyelnek (annyira) ránk. Máskor meg tetszik a bátorságunk. Jönnek utánunk. Akik meg elénk állnak…. ó ha tudnátok, milyen könnyű megkerülni őket, félretolni vagy levegőnek nézni.

A korlátok csak az agyunkban vannak, oda égtek be, de higgyétek el, kitörölhetőek onnan

Lépjetek ki onnan, ahol nem érzitek jól magatokat. Próbáljatok ki új ízeket. Próbálkozzatok. Ismerjétek meg saját végtelenségeteket. Higgyétek el, hogy amit szeretnétek, az teljesül, csak nagyon kell akarni. Tiszta szívvel kérni. Aztán megköszönni.

Minden jó itt van bennünk. Minden jó itt van körülöttünk. Vegyétek észre. Vessétek bele magatokat az ÉLETBE.

Most egy napra, később egy hétre, még később döntsetek úgy, hogy a jelenleginél JOBB, teljesebb, igazabb élet jár nektek.

Engedjétek meg magatoknak végre azt az életet, amit szerettetek volna élni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!