Egyéb kategória

Sok kicsi sokra megy – kis lépésekkel is egyre fittebb lehetsz!

A közhiedelemmel ellentétben a jó kondíció, a fittség, a remek közérzet megszerzése nem valami szörnyen bonyolult és csak napi többórás edzésekkel elérhető távoli cél. A korunkhoz képest ideális erőnlét megerőltető tréningek nélkül, kis odafigyeléssel, némi napközbeni aktivitással is biztosítható.

vous - 2019.08.16.
Sok kicsi sokra megy – kis lépésekkel is egyre fittebb lehetsz!

Alapvetően elhatározás, hozzáállás kérdése, hogy ki mennyire aktívan éli az életét. A legfontosabb tényező, ami már reggel meghatározza napi energiaszintünket, az éjszakai alvásunk mennyisége-minősége. Közismert, hogy az átlagos felnőtt számára 8 óra éjszakai pihenés javasolt, de az sem mindegy, hogy ez mikor történik. Nem azonos ugyanis a hajnalig tartó buli után 4-től másnap délig tartó 8 óra és a normál 22-6, vagy 23-7 óráig tartó ugyanilyen időtartamú alvás hatása. Az éjfél előtti órák ugyanis duplán számítanak, ezért kell igyekeznünk “rendes” időben lefeküdni.

Kis-lépésekkel (1)

Kis-lépésekkel (1)
Forrás:
sport4you

Az éjszakai pihenést, méregtelenítést követően a szervezet energiaraktárainak újratöltése a legfontosabb feladat. Ezért nem mindegy, hogy mit reggelizünk. Egyéni ízlés kérdése persze, de fontos, hogy rostokban, vitaminokban és fehérjében gazdag ételeket fogyasszunk a nap első étkezésénél. Feltétlenül legyen zöldség-gyümölcs, tojás, vagy tiszta, cukrozatlan tejtermék és müzli is az asztalunkon. Mindezek megfelelő arányban fogyasztva biztosítják a nap első feléhez szükséges folyamatos energiaellátást.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek