Egyéb kategória

Citromos-olajbogyós csirke, a könnyű mediterrán ízbomba

Az egyik legjobb dolog, ami a sovány és semleges csirkehússal történhet, ha citrommal és olajbogyóval készítjük, mediterrán módra. Elképesztően finom, tele a nyár napfényes ízeivel, zseniálisan egyszerű és egyetlen edényben készül, sok munkát nem igényel, viszont omlós, szaftos és fantasztikus aromákat varázsol a tányérunkba.

vous - 2020.04.25.
Citromos-olajbogyós csirke, a könnyű mediterrán ízbomba

A citrom és az olajbogyó gyakori alapanyag a Földközi-tengert övező országokban, hiszen ott helyben megteremnek, és húsos ragukba, sültek mellé is gyakran használják. A citrom savassága fellazítja a húsok rostjait, amitől szaftos és puha lesz, ráadásul frissé és könnyűvé is teszi. A marokkói konyha is előszeretettel használja, és az alábbi citromos-olajbogyós csirke az egyik leghagyományosabb és legkedveltebb fogásuk, ami tényleg isteni finom, és roppant egyszerűen elkészíthető.

marokkoi-citromos-olajbogyos-csirke

marokkoi-citromos-olajbogyos-csirke
Forrás:
pixabay

A citrom és az olajbogyó mellett hagyma, fokhagyma, kevés pirospaprika, kurkuma és koriander is kerül be, amitől nemcsak elképesztő ízbomba lesz, de gyönyörű napsárga színt is kap, ráadásul egyetlen edényben elkészíthető. A helyiek hagyomnyosan sóban eltett citrommal készítik, de ennek hiányában friss citrommal is nyugodtan nekiállhatunk, garantáltan nem fog csalódást okozni!  

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek