Egyéb kategória

Maradékmentés okosan, régi-új trenddel

Megszikkadt kenyér, száraz zsemle és kifli, összeaszott répa vagy retek, lejárt joghurt – tegyétek a kezeteket a szívetekre: általában mit tesztek vele? A kukában landol, ugye? 2017-es adatok szerint Magyarországon fejenként 68 kilogramm élelmiszert dobunk ki évente. Ha a kilókat pénzre váltanánk, rengeteget spórolnánk.

vous - 2019.08.07.
Maradékmentés okosan, régi-új trenddel

Aki gimnázium után kollégiumba költözik, vagy elkezd saját háztartást vezetni, már az első pillanatban megtanulja, hogy pénzt spórolni a legjobban a kaján lehet. A tökélyre fejlesztett templom egere konyha is megoldás akkor, ha az ösztöndíj vagy a kezdő fizetés alacsony. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról sem, mennyi élelmiszer használható fel az utolsó utáni pillanatban is.

kifli

kifli
Forrás:
Hámori Zsófia

Évente komoly tízezreket spórolhatunk azzal, ha odafigyelünk, hogy a maradékokat, sőt a konyhai hulladékot is felhasználjuk. Ez a trend egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend újra: a hulladékmentes háztartás lényege, hogy lehetőleg mindent felhasználjon, és minimális hulladék, valamint nulla szemét keletkezzen. Sőt, vannak, akik ennél is továbbmennek: konyhai hulladékból főznek.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek