Egyéb kategória

Egy illóolaj, ami a futók számára nélkülözhetetlen!

Számos eset van, amikor jó dolog a természet csodáihoz nyúlnod. Annyi hasznos és természetes krém, és olaj segíthet neked a sportos élet megkönnyítésében. Az utóbbira tökéletes példa a borsmenta olaj!

vous - 2020.05.09.
Egy illóolaj, ami a futók számára nélkülözhetetlen!

A borsmentaaromát évszázadokkal ezelőtt is használták emésztési zavarok, megfázásos panaszok és egyszerű fejfájás ellen is. Emellett természetesen tökéletes az izomfájdalmak enyhítésére is, ami a sportolók számára nagyon jó hír! Ha nem szeretnél mindenféle mesterséges krémhez vagy hasonlóhoz folyamodni, akkor a borsmenta tökéletes számodra!

Forrás: Pexels

A  Journal of Sport and Exercise Psychology publikált egy cikket, miszerint a borsmentából készült illóolaj jelentősen megnöveli a fizikai teherbírást. A kísérletben résztvevők vagy gyorsabban futották le a négyszáz métert, vagy sokkal több fekvőtámaszt tudtak elvégezni.

Több aromaterapeuta tartja tökéletesnek a borsmentát arra, hogy edzés előtt alkalmazzák a sportolók, hiszen hűsítő és energetizáló hatása van, valamint nagyon jót tesz a légző rendszernek. Azon kívül, hogy párat szippantasz belőle, bizony vannak még jó felhasználási módjai. Íme, egy kis segítség!

A cikk folytatását a sport4you oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek