Egyéb kategória

Testmozgások, amik segítenek harmonizálni a test és a lélek egyensúlyát

Bár a test, a lélek és a szellem egyensúlyának fontosságáról sokat hallani, annál kevesebben tudják, hogy pontosan mit is takar ez a hármas egység, és mit kellene tenni az eléréséért. Pedig ma is elérhető az a tudás, amely ősi örökségünk: a Földünk különböző részein különféle mozgássorozatokat örökítettek ránk, amelyekben közös, hogy javítják szervezetünkben az energia áramlását, ezzel is elősegítve az egyensúlyt.

vous - 2019.06.02.
Testmozgások, amik segítenek harmonizálni a test és a lélek egyensúlyát

Nevezik csínek, pránának, életerőnek, amelyet ezek az ősi mozgások felerősítenek, kiegyensúlyoznak. Az ősi irányzatok mellé újak is felsorakoztak, amelyek közül mindenki választhat egyénisége és vérmérséklete szerint. A mozgások, testhelyzetek, meditációs és légzőgyakorlatok kombinációi egészségvédő, betegség-megelőző, életminőség-javító szerepet is betöltenek és megelőzik a korai öregedést.

Forrás:
Pixabay

A rendszeres mozgás már önmagában boldogsághormonokat termel, azok az irányzatok, amelyek a lélekre is odafigyelnek, olyan pluszt adnak gyakorlójának, amelynek hatása alól nehéz lesz „szabadulni”. Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy vannak szemmel nem vagy nem mindenkinek látható energiamezőink, csakráink, amelyek a szerveinkkel és a belső elválasztású mirigyeinkkel vannak kapcsolatban.

A cikk folytatását a Sport4you.hu oldalán találjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.