Egyéb kategória

Életem első (és meglehet utolsó) gyümölcsnapja – napló a lehetetlenről

Egyik szerkesztőnk vállalta a próbát, aki már az első kihívásnál sokkot kapott. Ő ugyanis tejeskávéval kezdi a napot. Ki se kell addig az ágyból, amíg az első kávéját le nem gurította.

vous - 2019.05.26.
Életem első (és meglehet utolsó) gyümölcsnapja – napló a lehetetlenről

Aznap reggel azonban kávé helyett egy nagy bögre zöldteával indított:

6.00 Ébredés

Forró volt a tea, és fanyar. Tökre rosszul indult a napom így, de végül is egyszer elviselhető. Azért éhes vagyok. A tejeskávé valahogy „kibéleli a gyomrot” a reggeliig, a tea meg csak lötyög bennem.

zöld tea

zöld tea
Forrás:
Unsplash

7.00 Reggeli

Azt olvastam, hogy minimum 2, 2,5 kg gyümlcsöt is be lehet falni egy ilyen napon, de arra figyelni kell, mi legyen a gyümölcs. Dinnye, banán kizárva. De akkor mi legyen a reggeli? Mivel május van, érik az eper, aminek kilóját olyan 1500 forintért meg is kaphatjuk. Sebaj, Vettem egy kiló epret előző nap, azt megmostam, befőttes üvegben vittem magammal a vonatra. (Csak semmi műanyag) Ennyi volt a reggelim. Fura, de nem voltam annyira éhes utána, mint képzeltem. Lehet azért, mert az eper után ledöntöttem még 3 deci langyos zöldteát.

eper

eper
Forrás:
Unsplash.com

9.00 Tízórai

Iszonyatosan kell pisilnem. A zöld tea lehet az oka, vagy az eper. Lehet, hogy beindult az anyagcsere? Tízórai vettem két körtét meg egy szem méregdrága sárgabarackot a magnézium miatt. Azt mondják, a körte önmagában nem jó diétás gyümölcs, mert alacsony a vitamintartalma- cserébe magas a víz és rosttartalma. Plusz imádom. Sikerült valami istenien édes körtét vennem. A gyomrom nem korog… de a tudat, hogy csak gyümölcsöt eszem, azért nagyon furcsa.

12.00 Ebéd

Éhes vagyok, sajtra fáj a fogam, meg rántott húsra, de egy adag kenőmájassal is tudnék szemezni. Sebaj, ebéd előtt iszom egy kis zöld teát (fél liter most az adag), és bekapom az ebédem. Ja, nem kapom be…. lassan eszem, ezt a tanácsot olvastam valahol, hogy az ilyen kemény, gyümölcsre alapozott napon lassan együnk, adjuk meg a módját, ízleljük a gyümölcsöket. Szemezgessünk, ismerkedjünk a zamattal.

Jó, így teszek. Az ebédem egy nagy alma, 20 dkg fagyasztott (felolvasztott) meggy, 20 dkg eper, 1 nagy körte. Fahéjjal szórom meg a gyümölcssalátámat, és jutalomból teszek rá két szem pirított diót. Az olaj kell a vitamin beépüléséhez. Meg kell nekem is az olajos pirított íz, hogy bíííírjam.

Komolyan éhes vagyok. És folyamatosan sósra vágyom. De kemény vagyok, kibírom.

14.30 Uzsonna

Ebéd és uzsonna között volt pár pillanat, amikor azt gondoltam, ebből elég, mi a fenének csinálom… nem éhséget éreztem, csak VÁGYAKOZÁST más táplálék után. Mákos tésztáról vízionáltam, meg disznótorosról. Májas hurkáról. De mindegy is miről, a lényeg, hogy folyton folyvást az evésen járt és jár az agyam. Ittam egy nagy pohár áfonyateát.

narancs dzsúz narancslé

narancs dzsúz narancslé
Forrás:
Pexels

Uzsira egy nagy pohár frissen facsart narancslevet íttam – ettől tartottam kicsit, mert a narancs nagyon savas, de nem okozott nagyobb gondot, mint a felkockázott fahéjas alma (30 dkg). Nem laktam jól, de nem voltam tőle éhes se. Fura üzemmódba kapcsolt a gyomrom. Amitől nagyon féltem, hogy legyengülök és szédülök, nos ezek nem jöttek be a képbe. Jól vagyok, (azért nem tekerném körbe a Balatont most) csak a vágyakozás maradt.

16.30  fene tudja mi ez

Se nem uzsi se nem vacsi…. de éhes vagyok, nem bírom ki vacsoráig. Betolok egy körtét és két szem pirított diót. Te jó ég, mennyire finom a dió!!!! Iszom egy kis eperturmixot (3 dc víz, fahéj, 20 dkg eper). Kemény vagyok.

De jó a dió! – Tippek agyserkentő finomságokhoz Pádár Detti

De jó a dió!
Forrás:
istock

18.30 Vacsora

Éhes vagyok, de nem annyira, mint hittem. Nem korog a gyomrom, nem szédülök. Tulajdonképpen kutya bajom, leszámítva hogy kacsapecsenyére áhítozom. Mondjuk egy hatalmas karéj vajas, snidlinges kenyérrel is beérném. Adjatok. Adjatok.

kenyér

kenyér
Forrás:
pixabay

Na jó gyümölcsnap van, ezért körtézek egy kiadósat, legalább az anyagcserémet pörgesse meg ez a mai nap. Betoltam két nagy felkockázott körtét. A magházat is.:) Az is gyümölcs, nem???

Nem vagyok gyenge, az éhség se mardos. Csak az érzés olyan leírhatatlan. Könnyűnek érzem magam. Fekszem az ágyon hanyatt. Laposabb a hasam. De megint pisilnem kell. Ma vagy 15-ször pisiltem. Ez normális???

21.30 Ennem kell valamit, mert…

Mert ha nem, egészen biztosan éjjel kelt fel az éhség. Kilopakodok a hűtőhöz. Van zöldbabfőzelék tegnapról meg fasírt. Végül is… ki tudna ellenállni pár falatnak?

Nos, én. Bekapok egy szem pirított diót, meg egy kiskanál szezámagot. iszom egy pohár zöldteát.

Jó éjt gyümölcsnap. Nem szerettelek meg. De el tudlak viselni, ha kell. (Remélem nem kell!)

Ajánlott cikkek