Egyéb kategória

Fitt falatok, egészségesen – ezekkel nem bűn az elcsábulás!

Bárcsak bűntudat nélkül lehetne bűnözni a nasikkal! – ez a gondolat néha eszembe jut, ha elmegyek egy cukrászda mellett, de szerencsére életmódváltás mellett sem kell lemondanotok a finom falatokról. Vannak ugyanis alakbarát édességek is, amelyek energiát adnak, és segítenek az izmok regenerálódásában edzés után.

vous - 2017.04.08.
Fitt falatok, egészségesen – ezekkel nem bűn az elcsábulás!

Én néha, ha nagyon rám tör a sóvárgás, a görög joghurtot összekeverem némi csokis fehérjeporral, és hagyok penne megpuhulni egy marék zabpelyhet. Ám ha ez nektek túl gyúrós desszert, akkor is van választásotok. Az alábbi öt finomsággal bűntudatmentesen csillapíthatjátok a sóvárgásotokat!

Túrógolyók

A túrónak alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, viszont magas a fehérjetartalma, 100 gramm túró mindössze 98 kalóriát tartalmaz, így a diétába is beilleszthető. Három különböző rétegben is megforgathatjátok ezt az alakbarát verziót.

Forrás:
Cookta

Proteinpalacsinta

A fehérje fontos szerepet játszik az izmok épülésében és regenerálásában, ha pedig a hatásfokát nézzük, akkor a legjobb, ha edzés után kerül a szervezetetekbe. Kiváló fehérjeforrásként pedig a proteinpalacsinta telitalálat: finom, csokis, és mentes mindenféle bűntudattól. A receptért ide kattintsatok!

Forrás:
Domokos Enikő

Mogyorókrém házilag

A Nutella több szempontból is kedvezőtlen választás életmódváltás mellett, ám a jó hír az, hogy tudjátok helyettesíteni egy sokkal egészségesebb, házi verzióval. Nézzétek csak! 

Objektum doboz

Narancsos-mandulás nyers trüffel

Vegán diétába is passzol ez a finom édességgombóc, de egy megengedőbb diétában ti is simán bevállalhatjátok. Finom, gyorsan és könnyen elkészíthető édesség, amit nem árt, ha eldugdostok a többiek elől, mert rákattannak, aztán nektek nem marad. Recept az Insta-posztban!

Objektum doboz

Házi fitt müzliszelet

Csináljatok magatoknak saját müzliszeletet, ami több napig, akár egy hétig is eltart. Egyszerűen összeállítható, gyorsan elkészül, nagyon jól variálható, ráadásul cukor nem kerül bele, csak egy kis méz, az édesítés nagy részét viszont a banánnak köszönhetitek. Ja, és adalékmentes, konzerválót és más turpisságokat sem tartalmaz! A pontos hozzávalókért ide kattintsatok!

Forrás:
Domokos Enikő
Ajánlott cikkek