Egyéb kategória

Ezeket egyétek két ünnep között – ha nem akartok idejekorán kipukkadni!

Erre az időszakra főként a levesek, saláták és egyéb könnyű, illetve könnyen emészthető zöldséges/gyümölcsös fogások lesznek a befutók. De persze ezek közül sem mindegy, hogy milyen alapanyagot választotok! Most elárulom, miket érdemes betárazni a két ünnep közöttre, amivel nagyon jót tesztek majd a bendőtöknek.

vous - 2017.12.26.
Ezeket egyétek két ünnep között – ha nem akartok idejekorán kipukkadni!

Sütőtök

Tele van kalciummal, cinkkel, mangánnal, vassal, rézzel, foszforral, C-vitaminnal, karotinnal, A-, B1-, B2– és B6-vitaminnal. Hatékonyan veszi fel a harcot a gyulladásos betegségekkel, megfázással, tüdőgyulladással, köhögéssel, tüsszögéssel és allergiával szemben. Jót tesz a bőrnek, az emésztésnek, serkenti a máj működését, és nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Tökös receptek

A legtökösebb receptek – amiket érdemes elkészíteni a szezonban

A narancssárgába forduló őszi levelekkel szerencsénkre a narancsszín tökök is megérkeznek, amelyek egyrészt baromi finomak, másrészt baromi jól néznek ki, és ha ez még nem lenne elég, szuperegészségesek is, és még csak sokba sem kerülnek. A tök elképesztően sokoldalú zöldségféle, amit a levesek és főételek mellett akár salátákba és süteményekbe is tehetünk. Nézzétek csak!

Objektum doboz

Gomba

A legtöbb gomba tele van B3-vitaminnal, D-vitaminnal, folsavval, káliummal, rézzel és antioxidánssal. Jót tesz a csontoknak, csökkenti az ízületi fájdalmakat, szabályozza a vércukorszintet, erősíti és szabályozza az immunrendszert. Sőt, nemrég kiderült, hogy a glükózszint szabályozásában is szerepet játszik, ami nekünk, nőknek különösen fontos, ha a felesleges kilóktól szeretnénk megszabadulni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Brokkoli

Csakúgy, mint a gomba, ez is egy szuperzöldség. Amellett, hogy nagyon finom, ezerféleképpen készíthető, magas a rosttartalma, segíti az emésztést, és kellően laktató ahhoz, hogy idejekorán abbahagyjátok az evést, még mielőtt kipukkadnátok.

Objektum doboz

Objektum doboz

Póréhagyma

Magas az ételrosttartalma, tele van antioxidánssal, jót tesz az immunrendszernek és serkenti az emésztést.

Objektum doboz

Cékla

Magas az antioxidáns-tartalma, emellett pedig a vas-, foszfor- és C-vitamin-tartalma.

Objektum doboz

Objektum doboz

Citrusok

Ne feledkezzetek meg a gyümölcsökről sem, ebben az időszakban a C-vitamin miatt érdemes jó sok citromot és narancsot is fogyasztani, akár salátákba, akár szószokba is felhasználhatjátok őket!

Objektum doboz

Objektum doboz

gomba

A gomba valóban szuperélelmiszer? Ha szuper, ha nem, együk!

Amellett, hogy tipikus őszi kaja, baromi finom, változatosan elkészíthető, viszonylag olcsó, és még csak nem is hizlal. Ezek mellett pedig nem jelent túl nagy kihívást az elkészítése még azoknak sem, akik nem annyira jártasak a konyhaművészet terén. A gombák jó tulajdonságai ezzel még korántsem értek véget… Olvassátok, és egyétek!

Ajánlott cikkek