Egyéb kategória

Omlós, ropogós, illatos: sült csirke kubai módra

Bár azt hihetnénk, hogy más trópusi országokhoz hasonlóan Kuba konyhája egzotikus, hiszen szinte minden megterem(hetne), valójában nagyon egyszerű – kevés alapanyagot használnak, azt viszont megpróbálják a lehető legízletesebben elkészíteni.

vous - 2017.08.21.
Omlós, ropogós, illatos: sült csirke kubai módra

Sok rizs, bab és kukorica kerül az asztalokra, húsból kevesebb, akkor is leginkább az olcsóbb csirke és sertés, amit leggyakrabban az úgynevezett havannai páccal készítenek. Ez a citrusos, fokhagymás pác elképesztően szaftossá és ízletessé teszi a húst, sok macera pedig nincs vele.

A sertéshúsos változat hosszadalmasabb a sütési idő miatt, mert alacsony hőfokon és egészben sütik, így akár 3 órára is szükség van, mire kellemesen omlósra megpuhul. Ezt leggyakrabban vékonyra szeletelve szendvicsbe teszik, hogy kiadósabb legyen, míg a csirkés változatot rizzsel vagy babos rizzsel fogyasztják.

a-vous-lanyok-kedvenc-belsosegei-es-disznosagai-amelyeket-megeszunk2

Hannibál is imádná a VOUS-lányok kedvenc belsőségeit – és ti?

Itthon talán a legmegosztóbb alapanyagok, illetve ételek a belsőségek. A vidéken cseperedettek – szerintem – valamivel szívesebben is fogyasztják, mint „fővárosi” társaink, de mi sem eszünk azért meg mindent. Van, amire még mi sem tudunk ránézni. Pedig sokszor nemcsak azért lenne érdemes ennünk ezeket, mert nagyon kedvező áron juthatunk hozzájuk, és mert jó pár belsőség valóban elképesztően finom, hanem mert b̶a̶r̶o̶m̶f̶i̶r̶a̶ baromira egészségesek is, komplett vitaminbombák!

A pác természetesen bármilyen hússal működik, a citrom és a narancs leve, valamint a kevés borecet savassága gondoskodik arról, hogy a hús rostjai fellazuljanak a pácolás alatt, így még a sovány, száraz csirkemell is omlós marad, amíg a bőre ropogósra sül. Kimondottan alakbarát, semmilyen zsiradékot nem tartalmaz és nem is igényel, az elkészítése pedig nagyon egyszerű – csak ne feledjük el időben bepácolni.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta.hu oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek