Egyéb kategória

Egészséges a gyümölcsnap vagy hagyjuk a csudába?

Sok a vita akörül, hogy a gyümölcsnap káros vagy nem káros a szervezet számára, tény, hogy nagyon sokan kipróbálják- megpróbálják beiktatni az étrendbe a gyümölcsnapot. Mint olyan módszert, amely egyszerre méregtelenít és támogatja a fogyást.

vous - 2019.05.25.
Egészséges a gyümölcsnap vagy hagyjuk a csudába?

Az is tény, hogy azok a gyümölcsök, amelyek alacsony cukortartalommal bírnak (és az nem a banán ugye), azok alacsony kalóriatartalmuk miatt valóban elősegíthetik a súlyvesztést, ugyanakkor a gyümölcsre alapozott monodiéta hiányállapotot is eredményezhet a szervezetnek. Még akkor is, ha időről időre felröppen egy-egy olyan hír, hogy xy évek óta CSAK és kizárólag gyümölcsön él, és mennyire fantasztikus lett az élete és semmi baja, és gyönyörű lett, sőt 20 évet fiatalodott az almától, epertől, dinnyelétől. Tényleg fantasztikus.

Mi elhisszük ezt, tegye mindenki, ahogy jónak látja, de azért legyünk résen: a szervezetnek szüksége van szénhidrátra, zsírra, fehérjére, rostokra, vitaminokra és ásványi anyagokra is. A gyümölcsök, bár csodásak, a felsoroltak csak egy részét képesek fedezni és HOSSZÚ távon akkor is tápanyag hiány fog fellépni, ha az valamilyen különleges ok miatt, nem jelentkezik xy-nál a másoknál tapasztalt időben. Majd csak később és akkor nagyon.

Egy-egy gyümölcsnap beiktatása azonban, ha annak egészségügyi háttere azt indokolja, jót tesz a szervezettel. Valóban méregtelenít és valóban könnyebbnek érezzük majd utána magunkat, de havonta, két hetente egy gyümölcsnapnál többet bevállalni CSAK a fogyás érdekében felesleges. A valódi, tartós fogyás ugyanis kizárólag teljes körű életmódváltásra alapozható. Minden más rövid távú, és átmeneti eredményeket hoz majd csupán.

Gyümölcsnapot egyébként bevállalni és azt végig is csinálni nem is annyira könnyű (állítólag). Folyamatosan éhezünk, sok savat termel a gyümölcs miatt a gyomor és nem vagyunk hatékonyak a munkában sem. Nem lehet a feladatokra figyelni, ha gyötör az éhség, mar a sav…… ezt gondoltuk mi is, de kipróbáltuk mi zajlik valójában egy előre megfontolt szándékkal elkövetett gyümölcsnapnál. Holnap meg is osztjuk veletek tapasztalatainkat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.