Egyéb kategória

5 hülye kérdés, amit az inzulinrezisztenseknek feltesznek

Szerzőnk, Molnár Viola Anna szembesült azzal, hogy inzulinrezisztens, így gyökeresen át kellett alakítania az életmódját. Sosem akarta hangoztatni, de elég sok esetben vált kikerülhetetlenné, hogy közölje, ilyenkor pedig általában ugyanazokat a kérdéseket kapta mindenkitől – köztük öt olyat, ami egyszerűen fájdalmas...

vous - 2019.05.08.
5 hülye kérdés, amit az inzulinrezisztenseknek feltesznek

Szeptemberben lesz fél éve, hogy inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak, és a diagnózisom óta radikálisan átalakult az életem. Ez az anyagcserezavar ugyanis az élete végéig elkíséri az embert, és mivel az állapot maga nem gyógyítható, csak karbantartható és tünetmentesíthető, folyamatos odafigyelést igényel.

inzulinrezisztencia

inzulinrezisztencia
Forrás:
cookta.hu

Nincs két egyforma inzulinrezisztens ember, de egy dolog mindegyikük életében közös: az életmódváltás elengedhetetlen része a gyógyulásuknak – így ez az én esetemben is megkerülhetetlen volt. Az étrendemet egy dietetikus segítségével szabtuk személyre, de az alapjait a 160 grammos szénhidrátdiéta adja, a sportolás megkedvelésében pedig egy személyi edző segített.

Ez eddig mind szép és jó, de persze a dolog közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik: idáig eljutni és ezt az állapotot fenntartani rengeteg energiámba került és kerül, mind fizikálisan, mind pszichésen, és persze anyagilag is.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.