Egyéb kategória

10 étel, ami csökkenti az étvágyat

Mint tudjuk, az étvágy egyrészt fizikai, másrészt lelki jelenség. Amikor egy étel nemcsak szuperül néz ki, de az illata is remek, önkéntelenül is megéhezünk, hiába ettünk előtte bármit. Az egészséges étvágy jó dolog, de az abnormálisból baj lehet.

vous - 2019.04.17.
10 étel, ami csökkenti az étvágyat

Az étvágyunk megnőhet az egészségtelen életmódból kifolyólag, de a hangulatváltozásoknak, depressziónak, unalomnak, a stressznek, a szorongásnak és még számtalan érzelmi tényezőnek köszönhetően is. Ezek mellett pedig a premenstruációs szindróma, a bulimia, a pajzsmirigy-túlműködés, a cukorbetegség és a terhesség is okozhat étvágynövekedést.

Eltelít, de nem hizlal zabpehely

Eltelít, de nem hizlal zabpehely
Forrás:
Depositphotos

Az étvágygyarapodás tarthat néhány napig vagy akár hosszabb ideig is, attól függően, hogy mi az oka. Hosszabb távon azonban biztosan egészségtelen étkezési szokásokhoz, súlygyarapodáshoz és számos más, egészségre káros rendellenességhez vezethet.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.