Egyéb kategória

Síelni mentek, de nem hagynád ki a megszokott tréningeidet sem?

Hegyi levegőt szívnál edzés közben? Körbenéznél a tengerszint felett 1500 méterrel? Síelni vagy snowboardozni mentek, de a rossz időjárás miatt más mozgásformát választanál? Esetleg kipróbálnád a sífutást, vagy a terepfutást? Tökéletes környezet lehet a csodás alpesi táj, hogy nekivágj a hegyvidéki edzések kihívásának!

vous - 2019.02.12.
Síelni mentek, de nem hagynád ki a megszokott tréningeidet sem?

Habár nincs elegendő tudományos bizonyíték arra, hogy a magaslati edzések milyen szinten befolyásolják a sportolók teljesítményét, de egy-két tippet azért összegyűjtöttünk, ami segíthet.

  • Ahhoz, hogy a legkönnyebben menjen az edzés, lőj be egy 1500 és 2500 méter magasság közötti területet!
  • A hegyi edzések rajongói azt ajánlják, hogy 4-6 hétig eddz a magasban, hogy hozzászokjon a tested, és a megfelelő eredményt érd el, de vannak, akik szerint a rövid távú edzések is elegendőek. Amennyiben egy versenyfelkészülést kiegészítő, hosszú hétvége alatti edzésre gondoltál, azt 4-6 héttel a nagy esemény előtt ejtsd meg, hogy ne befolyásolja a versenyen való teljesítményedet.
  • Engedj az elvárásaidból! A más sűrűségű levegő valószínűleg megnehezíti majd az edzéseidet, főleg ha a sebességről, vagy az emelkedőkről van szó. Lassabban fogod lefutni az adott távot, nem ugyanazokkal a terhelésekkel kell számolni. És ez rendben is van. Akkor fogod igazán érezni a különbséget, mikor visszatérsz a normál edzésekhez.

A többi tippért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.