Egyéb kategória

Ünnepek alatt könnyen lustul el az ember

A karácsonyi sok napos szünet és szabadság alatt könnyen abba a hibába esünk, hogy nem állítunk ébresztőórát, sokáig alszunk, amit aztán ágyban lustálkodással egészítünk ki. Persze pihenni kell, és ritkán van alkalmunk ilyen napokra, de ebben is mértékletességet kell tanúsítani. Mondunk pár meggyőző érvet, hogy miért érdemes kordában tartani elszabadult alvásidőnket.

vous - 2018.12.28.
Ünnepek alatt könnyen lustul el az ember

Érezted már valaha, hogy nincs elég óra egy napban? Vagy azt, hogy egy-egy elfoglaltságot mindenképpen fel kell áldoznod az elegendő alvás oltárán? Naná, ahogy mindenki!

Íme, hat ok, amiért érdemes reggel hat óra előtt kipattanni az ágyból:

  1. Lesz elég időd megtervezni a napodat

Az emberek általában azért nem tudják végrehajtani a kitűzött feladatokat, vagy elérni bizonyos napi célokat, mert nincs idejük rájuk fókuszálni. Ha korábban kelsz fel, van időd leülni, és átgondolni, milyen kihívásokkal kell szembenézned aznap. Lesz egy kis extra időd előkapni egy papírt, vagy egy füzetet, és összeírni, mit is kell aznap elvégezned. Ha napi tervet készítesz, biztos nem felejtesz el semmit, a napod stressz-mentesebb lesz, és biztosan tudni fogok, hogy nem felejtettél el semmit.

  1. Jut idő az edzésre

Így elegendő időd lesz egy laza kis edzésre, vagyis felhagyhatsz a „nincs időm edzeni” típusú kifogásokkal, szóval hajrá! Nem beszélve a jótékony endorfinról, ami az edzés során felszabadul, és amitől energikus, illetve vidám leszel egész nap.

Nézzétek meg a többi okot is!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek