Egyéb kategória

A jó edző a szavak által is motivál és növeli az önbizalmatokat

Az edzőteremben az edzőtöktől hallott szavak sokkal többet jelentenek, mint puszta motivációt. Az, hogy az oktatótok hogyan szól hozzátok, befolyásolja, hogyan érzitek magatokat edzés közben, és azt, hogy milyen képet alakítotok ki önmagatokról.

vous - 2018.12.22.
A jó edző a szavak által is motivál és növeli az önbizalmatokat

A Mind Bodygreen számolt be egy új tanulmányról, mely azt vizsgálta, hogy az edzőtől hallott szavak hogyan hatnak a nőkre azzal kapcsolatban, hogy hogyan gondolnak a testükre, erejükre és egészségükre. A kutatók két csoportot figyeltek meg egy 16 perces edzésen. Az edzések során ugyanazok a gyakorlatok, zenék voltak, ugyanaz volt a terem, csak az edzők motiváló szavai különböztek. Az egyik csoport edzője a résztvevők erejére vonatkozó, egészséggel kapcsolatos motivációkat mondott, a másik a testükre, kinézetükre vonatkozó dolgokat fűzött az edzéshez. Az órák után a résztvevők javulást mutattak a hangulatukban és a testükkel kapcsolatos elégedettségben, de a hatás szignifikánsan hangsúlyosabb volt azok számára, akik csak az erőn alapuló megjegyzéseket kapták az edzés során.

Ez a tanulmány rámutatott arra, hogy a fitnesz oktatótól hallott szavak által az edzés résztvevői egészségesebbnek és motiváltabbnak érzik magukat.

Tehát mielőtt beiratkoztok egy új edzésre, ismerjétek meg az edzőt, nézzétek meg egy edzését, és ha a megfelelően motiváló, pozitív szavakat halljátok tőle, csak akkor iratkozzatok be.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.