Egyéb kategória

Érdemesl tanulni a harcművész legendától! Tizenhat motivációs lecke Bruce Lee-től

A legnagyobb Kung Fu legenda híres volt kitartásáról, erős akaratáról. Gondolatait olvasva érthető, mi volt az a szemlélet, ami segítette őt pályafutása alatt, és ezekből mi is sokat tanulhatunk.

vous - 2021.09.10.
Érdemesl tanulni a harcművész legendától! Tizenhat motivációs lecke Bruce Lee-től

1. le target="az önfejlesztést jelenti.” Csak akkor tudnak korlátok nőni köréd, ha egy helyben maradsz, és hagyod, hogy mások szabják meg neked ezt a helyet. Az igazság az, hogy csak a korlátok figyelmen kívül hagyásával vagy képes kiteljesedni, és rájönni arra, hogy ez egy végtelen folyamat, ahol mindig van előrébb.

3. lecke: Légy boldog, de ne légy elégedett!

Engedd meg magadnak, hogy akár minden egyes pillanatban boldogságot érezhess, és a boldogságot ne csak jövőbeli célokra tedd félre. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az életben minden vagy növekszik, vagy az elmúlás felé halad. Mindenki szabadon eldöntheti, melyiket is választja.

4. lecke: Önkép

“Az én világomban nem a te várakozásaidhoz nővök fel, ahogyan a te világodnak sem az a célja, hogy nekem felelj meg. Amire gondolsz, azzá válsz.” Önmagadat csak te határozhatod meg. Ha gigantikus énképet építesz fel magadról, akkor ez az énkép természetes módon fogja vonzani a növekedésedet a saját elvárásodnak megfelelően.

5. lecke: Célok

“A cél nem mindig jelenti azt, hogy elértél valamit; gyakran csak arra szolgál, hogy valami mást érj el idővel.” Minden célt el lehet érni, ha elegendő időt adsz neki. Szóval csak indulj, és kezdj el haladni a helyes irányba!

6. lecke: Tanulás

“Csak azt használd, ami működik, és bárhol a világon is találtad, vidd magaddal! A bölcs ember többet tanulhat egy ostoba kérdésből, mint a ostoba ember egy bölcs válaszból. Ne aggódj amiatt, hogy ki jobb vagy rosszabb nálad! Se ez ellen, se ezért ne tegyél!” Mindig legyél nyitott a tanulásra, nem számít, hogy honnan jön a lecke. Az élet mindig tanít neked bölcs dolgokat, ha nyitott vagy a fejlődésre.

7. lecke: Cselekedetek

“A tudás nem elég, azt alkalmazni is kell. Az akarat nem elég, mert meg is kell tenned. Ha túl sok időt töltesz gondolkodással, akkor a dolgok nem fognak megtörténni. A tudás hatalom, de a cselekvés az, ami tiszteletet hoz.” Rengeteg olyan ember van a világon, aki tudja, hogy mit kellene tennie ahhoz, hogy megkapja, amit akar. Azonban olyan ember kevés van, aki sikeres, mert folyamatosan és tudatosan cselekszik is.

8. lecke: Koncentráció

“Nem tartok attól az embertől, aki tízezer féle rúgást egyszer gyakorolt csak; de attól igen, aki egyféle rúgást tízezerszer gyakorolt.” Sok utat lehet követni az úticél eléréséhez. Azonban aki folyamatosan változtat az utakon, sohasem éri el a végét.

9. lecke: Idő

“Ha szereted az életet, akkor nem vesztegeted el azt az időt, amire az életed épül.” Mindannyian ugyanazzal a 24 órás időtartammal kezdjük a napot, a különbség csak az, hogy mihez kezdünk vele.

10. lecke: Hibák

“Ne félj a hibától, de próbálj meg minél kevesebbszer hibázni! Sokszor a nagy kísérleteknél is csak a csodán múlik, hogy nem történik hiba.” A kudarc természetes része a tanulási folyamatnak, bármit is teszünk. Nem létezik olyan szülő, aki amikor a gyermeke az első lépések után elesett, azt mondta volna: “Nos, azt hiszem, sohasem fog járni.” Te miért mondanál magadnak ilyet?

11. lecke: Kitartás

“Ne a könnyű életért imádkozzatok, hanem erőért a nehézségek elviseléséhez.” Bármerre is haladsz az életben, mindig kihívásokkal találod magadat szembe. A sikert éppen ez hozza meg, mert a kihívások legyőzése készít fel a még nagyobb kihívásokra és a még nagyobb sikerekre.

12. lecke: Rugalmasság és alkalmazkodóképesség

“Légy olyan, mint a víz az utca repedéseiben! Ne légy túl merev és magabiztos, hanem alkalmazkodj az akadályokhoz, hogy keresztüljuthass rajtuk! Ha nincs benned merevség, semmi sem lesz képes megállítani. Ürítsd ki az elméd, és legyél alaktalan! Alaktalan, mint a víz. Ha a vizet egy csészébe öntöd, akkor egy csésze víz lesz. Ha egy palackba, akkor egy palack víz lesz. Ha egy teáskannába, akkor egy teáskanna víz lesz. A víz vagy folyik, vagy szétfeszít maga körül mindent. Barátom, legyél olyan, mint a víz.” Legyél rugalmas és alkalmazkodó a mindennapi életben, és problémák legördülnek a válladról. A feszültség csak akkor jön létre, ha az eredmények nem olyanok, mint amilyeneket elvárunk magunktól, vagy a világ nem olyan, mint amilyennek szeretnénk.

13. lecke: Egyszerűsítés

“Azon a napon amelyiken nem növekedsz, hanyatlasz. A kapkodás pedig nem segít. Használd fel, ami hasznos, utasítsd el, ami haszontalan, és add hozzá a saját értékeidet!” Ha az életed és az elméd tiszta, akkor csodás dolgok kezdenek el történni körülötted. Mindig tedd fel a kérdést: “Ez valóban a jobbá teszi majd az életemet?”

14. lecke: Kapcsolatok

“Önmagadat úgy ismerheted meg legjobban, ha megfigyeled, hogyan érintkezel más emberekkel.” Hagyd el azokat a viselkedési formákat, amik más emberekre egyáltalán nincsenek hatással. Ehelyett úgy közelítés mások felé, és úgy reagálj mások közeledésére, hogy az mindig a saját hitedet tükrözze.

15. lecke: Szolgálat

“Az él igazán, aki másokért él.” Ismerd fel, hogy mit akarsz elérni az életben, és segíts másoknak is, hogy elérjék, amit akarnak.

16. lecke: Éld meg a pillanatokat is!

“Úgy vedd a dolgokat, ahogy vannak! Amikor ütni kell, üss. Amikor rúgni kell, rúgj.” Mindig összpontosíts a jelen pillanatára. Nem a múltad határozza meg a jövődet, hanem az, amit az adott pillanatban teszel.

Bízunk benne, hogy a Bruce Lee tizenhat leckéje motiválni fog az életcélod megtalálásában. Azonban fontos megjegyezni, hogy önmagában egyik lecke sem ér semmit, ha nem alkalmazod.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.