Egyéb kategória

Ne legyetek dühösek, inkább aludjátok ki magatokat!

Az alvás a testi-lelki egészség, a wellness legfontosabb része. Az alváshiány pedig számtalan rossz dologgal jár együtt. Tudtátok, hogy a kevés alvás még a harag érzését is fokozhatja bennetek?

vous - 2018.12.04.
Ne legyetek dühösek, inkább aludjátok ki magatokat!

A Mind Bodygreen számolt be az Iowa Állami Egyetem kutatásáról az alváshiánnyal kapcsolatban. A kutatásban résztvevő egyik csoport kialudhatta magát, a másik csoport tagjai viszont csak 2-4 órát aludhattak két éjszakán át. Másnap a laboratóriumban mindkét csoportot kellemetlen hanghatásoknak tették ki. Ezek persze elég extrém körülmények, de az idegesítő zajok mértékétől függetlenül is idegesebbek voltak az alváshiányos résztvevők.

Nyilvánvaló, hogy a megfelelő alvás rendkívül fontos a felesleges ellenségeskedés elkerülése érdekében.

A kutatók szerint a fáradtság a stressz, a düh és az egyéb túlzott reakciók egyik legkevésbé ismert oka, mégis érdemes nagyobb figyelmet szentelnetek ennek.

Szóval, ha legközelebb túl idegesek vagytok, gondoljátok át, hogy eleget aludtatok-e, és ha nem, pótoljátok a kimaradt órákat.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon