Egyéb kategória

Edzőtermi etikett – mit illik, és mit nem?

Ahogy beköszönt a tél, úgy menekülünk egyre gyakrabban a sötét és hideg idő elől az edzőterem neonlámpái alá. Bár szívesebben futnánk a szabadban, bicikliznénk dombok között vagy úsznánk egy nagy tóban, elfogadjuk, hogy télen erre nincs lehetőségünk, de egészségünket így is szeretnénk megőrizni.

vous - 2018.11.26.
Edzőtermi etikett – mit illik, és mit nem?

Viszont van pár illemszabály, amit érdemes betartani, ha négy fal közé zárjuk magunkat, hiszen itt bizony kompromisszumokat kell kötnünk, és alkalmazkodnunk kell a többi edzőtermi sportolóhoz.

Törölköző, törlőkendő

Ha az edzőteremben a gépeket használjuk, legyen nálunk egy törölköző, amit ráterítünk: ez minket is óv, hiszen ki tudja, ki feküdt rajta előtte, és az utánunk következőnek is higiénikusabb terepet biztosítunk. Sok teremben megtalálható fertőtlenítő spray és papírtörlő, amikkel szintén letisztíthatjuk a gépet – ne feledkezzünk el a fogódzkodókról sem, izzadt tenyerünk lenyomata nem túl guszta!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

VOUS-teszt: Mennyire vagytok képben az alapvető illemszabályokkal?

VOUS-teszt: Mennyire vagytok képben az alapvető illemszabályokkal?

A legalapvetőbb illemszabályokkal – reményeink szerint – tisztában vagyunk. De vannak helyzetek, ahol az előírások nem feltétlenül evidensek számunkra, és persze vannak olyanok is, amelyek korábban kőbe voltak vésve, napjainkban azonban már kissé elavultnak számítanak, így modorossá tehet bennünket a használatuk. Összegyűjtöttünk nektek néhány példát, amivel letesztelhetitek, hogy mennyire vagytok képben >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.