Egyéb kategória

Mi is az a pre-workout drink, és segíthet-e az edzéseitek során?

Az edzés előtti energizáló ital, az úgynevezett pre-workout drink segíthet az edzéseitek intenzitásának növelésében. De vajon ezáltal elősegíti a fogyást is? Van arra lehetőség, hogy hasonló, ugyanakkor természetes megoldást válasszatok?

vous - 2018.11.15.
Mi is az a pre-workout drink, és segíthet-e az edzéseitek során?

A pre-workout drink lényegében kiegészítő, amellyel általában por vagy előkevert ital formájában találkozhattok, és olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik az edzést. Ezek az italok növeli az energiát, a fókuszt és az állóképességet, ezáltal könnyebbé válik a mozgás az edzés során – mondta el a Women’s Health táplálkozási tanácsadója.

A leggyakoribb összetevőjük a koffein és a nitrátok. A legjobb hatás érdekében 30-60 perccel az edzés előtt fogyasszátok el.

Elősegíti a fogyást?

A pre-workout drink összetevőinek keveréke elősegíti, hogy nagyobb erőfeszítéssel dolgozzatok az edzés során, ezáltal több kalóriát égettek el. Ugyanakkor edzés előtt, ha megesztek egy fél banánt, és megisztok egy csésze kávét, körülbelül ugyanezt a hatást érhetitek el, és ezek még táplálóbbak is. A szakértők szerint a valódi, természetes tápanyagbevitel mindig jobb, főleg ha egy órával edzés előtt fogyasszátok.

Egy pre-workout mix nem hat jobban, mint a természetes élelmiszerek, és a természetes élelmiszer jobb választás – vallják a szakértők.

A pre-workout italok képesek lehetnek teljesítményetek növelésére, ami akár fogyáshoz is vezethet, de nem jobbak, mint egy tápláló, egészséges nasi elfogyasztása, mielőtt az edzőterembe indulnátok.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.