Egyéb kategória

Mi is az a pre-workout drink, és segíthet-e az edzéseitek során?

Az edzés előtti energizáló ital, az úgynevezett pre-workout drink segíthet az edzéseitek intenzitásának növelésében. De vajon ezáltal elősegíti a fogyást is? Van arra lehetőség, hogy hasonló, ugyanakkor természetes megoldást válasszatok?

vous - 2018.11.15.
Mi is az a pre-workout drink, és segíthet-e az edzéseitek során?

A pre-workout drink lényegében kiegészítő, amellyel általában por vagy előkevert ital formájában találkozhattok, és olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik az edzést. Ezek az italok növeli az energiát, a fókuszt és az állóképességet, ezáltal könnyebbé válik a mozgás az edzés során – mondta el a Women’s Health táplálkozási tanácsadója.

A leggyakoribb összetevőjük a koffein és a nitrátok. A legjobb hatás érdekében 30-60 perccel az edzés előtt fogyasszátok el.

Elősegíti a fogyást?

A pre-workout drink összetevőinek keveréke elősegíti, hogy nagyobb erőfeszítéssel dolgozzatok az edzés során, ezáltal több kalóriát égettek el. Ugyanakkor edzés előtt, ha megesztek egy fél banánt, és megisztok egy csésze kávét, körülbelül ugyanezt a hatást érhetitek el, és ezek még táplálóbbak is. A szakértők szerint a valódi, természetes tápanyagbevitel mindig jobb, főleg ha egy órával edzés előtt fogyasszátok.

Egy pre-workout mix nem hat jobban, mint a természetes élelmiszerek, és a természetes élelmiszer jobb választás – vallják a szakértők.

A pre-workout italok képesek lehetnek teljesítményetek növelésére, ami akár fogyáshoz is vezethet, de nem jobbak, mint egy tápláló, egészséges nasi elfogyasztása, mielőtt az edzőterembe indulnátok.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!