Egyéb kategória

Méregtelenítsetek a hálószobában, válasszátok a természetes anyagokat!

Ha egy szobát kellene kiválasztanotok, amit méregtelenítetek, kezdjétek a hálószobával. A szervezetetek pihenés közben méregtelenítést is végez, de ha a környezet, amelyben alszotok, mérgező, akkor feleslegesen dolgozik.

vous - 2018.11.15.
Méregtelenítsetek a hálószobában, válasszátok a természetes anyagokat!

A csecsemőket és a gyerekeket jobban érinti ez a fajta toxikus hatás, főleg mert ők több időt töltenek alvással, mint a felnőttek. Előfordulhat, hogy amin alszotok, többet árt az egészségeteknek, mint hogy elősegítené az alvás közbeni méregtelenítő folyamatokat. A Huffingtonpost által közölt kutatás szerint a matrac és az ágynemű is veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat.

Matracok:

  • A poliuretán hab, amely memóriahab néven is ismert, potenciálisan rákot okozó vegyszerrel készül, és olyan mérgező anyagokat bocsájthat ki, amelyek irritálhatják a szemet, az orrot és a torkot, fejfájást okozhatnak és hosszú távon rákos megbetegedésekhez vezethetnek.
  • A poliésztert gyakran használják matracok párnázásához, ami kőolajtermék, amely rejtett adalékanyagokat és szennyeződéseket tartalmazhat.
  • Tűzálló anyagok és vegyi anyagok: ezek a nehéz polimerek felszállnak a háztartási porban, és belélegzitek.
  • A vízhatlan fedőréteg, vinil többféle mérgező vegyszerrel kerül kapcsolatba a gyártás során.

Hogyan méregtelenítsetek?

  • Kerüljétek az olyan vegyi anyagokkal készült matracokat, mint a Poliuretánhab, a vegyi tűzálló vagy más égésgátló vegyi anyagok, formaldehidek, peszticidek, ragasztók vagy a GMO.
  • Kerüljétek el a lehetséges allergénekkel ellátott matracokat, például a latexet vagy a szóját.
  • Keressetek olyan matracokat, amelyek vízállóak, élelmiszeripari minőségű polietilénnel készültek, és megfelelnek az FDA élelmiszer-kontakt szabványoknak.
  • A legegészségesebb matracok organikus pamutból, organikus gyapjúból, organikus latexből készülnek.

Ágynemű:

Keressétek a természetes anyagokból készült, vegyszermentes ágyneműket.

Ne feledkezzetek meg a rendszeres szellőztetésről sem. Elalvás előtt nyissátok ki az ablakokat 10 percre, hogy a levegőben, porban található méreganyagok távozzanak a helyiségből.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.