Egyéb kategória

Méregtelenítsetek a hálószobában, válasszátok a természetes anyagokat!

Ha egy szobát kellene kiválasztanotok, amit méregtelenítetek, kezdjétek a hálószobával. A szervezetetek pihenés közben méregtelenítést is végez, de ha a környezet, amelyben alszotok, mérgező, akkor feleslegesen dolgozik.

vous - 2018.11.15.
Méregtelenítsetek a hálószobában, válasszátok a természetes anyagokat!

A csecsemőket és a gyerekeket jobban érinti ez a fajta toxikus hatás, főleg mert ők több időt töltenek alvással, mint a felnőttek. Előfordulhat, hogy amin alszotok, többet árt az egészségeteknek, mint hogy elősegítené az alvás közbeni méregtelenítő folyamatokat. A Huffingtonpost által közölt kutatás szerint a matrac és az ágynemű is veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat.

Matracok:

  • A poliuretán hab, amely memóriahab néven is ismert, potenciálisan rákot okozó vegyszerrel készül, és olyan mérgező anyagokat bocsájthat ki, amelyek irritálhatják a szemet, az orrot és a torkot, fejfájást okozhatnak és hosszú távon rákos megbetegedésekhez vezethetnek.
  • A poliésztert gyakran használják matracok párnázásához, ami kőolajtermék, amely rejtett adalékanyagokat és szennyeződéseket tartalmazhat.
  • Tűzálló anyagok és vegyi anyagok: ezek a nehéz polimerek felszállnak a háztartási porban, és belélegzitek.
  • A vízhatlan fedőréteg, vinil többféle mérgező vegyszerrel kerül kapcsolatba a gyártás során.

Hogyan méregtelenítsetek?

  • Kerüljétek az olyan vegyi anyagokkal készült matracokat, mint a Poliuretánhab, a vegyi tűzálló vagy más égésgátló vegyi anyagok, formaldehidek, peszticidek, ragasztók vagy a GMO.
  • Kerüljétek el a lehetséges allergénekkel ellátott matracokat, például a latexet vagy a szóját.
  • Keressetek olyan matracokat, amelyek vízállóak, élelmiszeripari minőségű polietilénnel készültek, és megfelelnek az FDA élelmiszer-kontakt szabványoknak.
  • A legegészségesebb matracok organikus pamutból, organikus gyapjúból, organikus latexből készülnek.

Ágynemű:

Keressétek a természetes anyagokból készült, vegyszermentes ágyneműket.

Ne feledkezzetek meg a rendszeres szellőztetésről sem. Elalvás előtt nyissátok ki az ablakokat 10 percre, hogy a levegőben, porban található méreganyagok távozzanak a helyiségből.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek