Egyéb kategória

Jó zsírok és rossz zsírok – így különböztethetitek meg a kettőt egymástól

A kutatások szerint nem minden zsírsav ártalmas a szervezetnek, sőt vannak olyanok, melyek az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlenek. Itt az ideje, hogy véget vessetek a káosznak, és megtudjátok melyik fajta zsírsavak hasznosok, melyek ártalmasak, és melyiket milyen ételekben találhattok meg. 

vous - 2018.11.04.
Jó zsírok és rossz zsírok – így különböztethetitek meg a kettőt egymástól

A Mind Bodygreen szakértője szerint így optimalizálhatjátok a zsírok bevitelét a szervezetetekbe az egészségetek érdekében.

A cél az, hogy az omega-6 zsírsavak étkezési bevitele a lehető legnagyobb mértékben illeszkedjen az omega-3 zsírsavak beviteléhez. Egyszerűen, az omega-6/omega-3 arány optimalizálásához az étrendetekben csökkentsétek a feldolgozott ételek és cukrok bevitelét, és több halat, zöldséget, diót és magot fogyasszatok.

Próbáljátok ki az alábbiakat:

  • Kerüljétek az omega-6-ban gazdag növényi olajokat.

Kerüljétek el az olyan olajokat, mint a napraforgóolaj, kukoricaolaj, szójaolaj, mogyoróolaj és gyapotmagolaj. Ehelyett válasszatok olyan olajokat, amelyek alacsonyak az omega-6 zsírsavakban, beleértve a lenmagolajat, a kókuszolajat, a pálmaolajat, a vajat és az olívaolajat.

  • Egyetek omega-3-ban gazdag ételeket, különösen a tenger gyümölcseit.

Jelenleg az omega-3 zsírsavak legjobb étkezési forrása halolajból és halból származik. Fogyasszátok bátran a tenger gyümölcseit, különösen a zsíros halakat, mint a lazac, a makréla és a hering, amelyek a legmagasabb omega-3 zsírsavakat tartalmazzák.

  • Egyetek diófélék és magvakat.

A dió, a mandula, a lenmag és a chia magvak (többek között) biztosítják a szervezetnek az omega-3 zsírsavak egyik hasznos típusát.

  • Egyetek zöldségeket.

A diófélék és magvak mellett számos növényi forrás is szükséges az egészséges táplálkozáshoz. Ilyen zöldségek közé tartoznak a leveles zöldségek, mint a spenót, a csírázott retek, valamint a kelbimbó, a káposzta, a brokkoli és a karfiol.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek