A kutatások szerint nem minden zsírsav ártalmas a szervezetnek, sőt vannak olyanok, melyek az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlenek. Itt az ideje, hogy véget vessetek a káosznak, és megtudjátok melyik fajta zsírsavak hasznosok, melyek ártalmasak, és melyiket milyen ételekben találhattok meg.
A Mind Bodygreen szakértője szerint így optimalizálhatjátok a zsírok bevitelét a szervezetetekbe az egészségetek érdekében.
A cél az, hogy az omega-6 zsírsavak étkezési bevitele a lehető legnagyobb mértékben illeszkedjen az omega-3 zsírsavak beviteléhez. Egyszerűen, az omega-6/omega-3 arány optimalizálásához az étrendetekben csökkentsétek a feldolgozott ételek és cukrok bevitelét, és több halat, zöldséget, diót és magot fogyasszatok.
Próbáljátok ki az alábbiakat:
Kerüljétek el az olyan olajokat, mint a napraforgóolaj, kukoricaolaj, szójaolaj, mogyoróolaj és gyapotmagolaj. Ehelyett válasszatok olyan olajokat, amelyek alacsonyak az omega-6 zsírsavakban, beleértve a lenmagolajat, a kókuszolajat, a pálmaolajat, a vajat és az olívaolajat.
Jelenleg az omega-3 zsírsavak legjobb étkezési forrása halolajból és halból származik. Fogyasszátok bátran a tenger gyümölcseit, különösen a zsíros halakat, mint a lazac, a makréla és a hering, amelyek a legmagasabb omega-3 zsírsavakat tartalmazzák.
A dió, a mandula, a lenmag és a chia magvak (többek között) biztosítják a szervezetnek az omega-3 zsírsavak egyik hasznos típusát.
A diófélék és magvak mellett számos növényi forrás is szükséges az egészséges táplálkozáshoz. Ilyen zöldségek közé tartoznak a leveles zöldségek, mint a spenót, a csírázott retek, valamint a kelbimbó, a káposzta, a brokkoli és a karfiol.