Egyéb kategória

Engedjetek be minél több napfényt otthonotokba, hogy egészségesebb környezetben élhessetek!

Az otthonotokban nyilván összegyűlik a por, még ha naponta takarítanátok, akkor is így lenne. Azt tudtátok, hogy ez a por baktériumokat is tartalmaz, ami ártalmas a légutak egészségére? Van azonban egy módszer, amivel átrendezhetitek úgy az otthonotokat, hogy kevesebb baktérium telepedjen meg benne.

vous - 2018.10.23.
Engedjetek be minél több napfényt otthonotokba, hogy egészségesebb környezetben élhessetek!

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy az Oregon Egyetem kutatói kifejlesztettek egy olyan lakberendezési módot, aminek köszönhetően kevesebb por, és ezáltal kevesebb baktérium telepszik meg a lakásban. A tanulmány során 11 lakást figyeltek meg, és egyetlen dolgon változtattak a lakásokban, a fény mennyiségén.

90 nap után a sötétebb szobákban a baktériumok 12 százaléka maradt életben és sokszorozódott, a világos szobákban pedig csak a 6,8 százaléka.

A sötét térben lévő por összetétele a légzőszervi fertőzésekkel járó mikrobákat tartalmazta, és a több fénynek kitett terekben kevésbé voltak megtalálhatóak ezek a mikrobák.

Lényegében a természetes napfényű terek több baktériumot ölnek meg.

Szóval ideje elhúzni a sötétítőfüggönyöket, és jó sok napfényt beengedni a szobátokba!

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.