Egyéb kategória

Foszforeszkáló matricák a hálószobába? Tippek örök gyerekeknek

Nincs az a gyerek vagy felnőtt, akit ne nyűgöznének le a foszforeszkáló, fluoreszkáló kiegészítők, festékek, matricák. Ezek láttán újraélhetjük a gyerekkorunkat, olyan, mintha hirtelen egy mesevilágba csöppennénk.

vous - 2016.06.30.
Foszforeszkáló matricák a hálószobába? Tippek örök gyerekeknek

Gondoljatok csak az Avatar című film egyik legszuperebb jelenetére, amikor világít az erdő, és benne minden apró futurisztikus kis lény. Ha szívesen becsempésznétek az otthonotokba ezt a sejtelmes látványt – amit persze csak az éj leple alatt láthattok majd –, segítünk, hogy mit és honnan érdemes beszereznetek, illetve hogy milyen felületeken érdemes használnotok ezeket.

BEFiTRUN futás fotózás kampány

Ha ti magatok is szívesen világítanátok egy este erejéig… Jön a BEFiTRUN!

A BEFiTRUN az IRONMAN 70.3 Budapest tematikus futása, ami korábban elsősorban kezdők és újrakezdők számára szólt, idén azonban megújult és különleges élményekkel várnak minden futót. Július 30-án nincs más dolgotok, mint várni a naplementét. Hogy miért? Mert kezdetét veszi az év legmókásabb futóversenye, amit a budai rakparton 10 és 21 kilométeres távon futhatnak le az érdeklődők.

Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, ITT mindent megtudhattok korábbi cikkünkből!

De mielőtt belekezdenénk, egy dolgot mindenképp érdemes tisztázni. Léteznek foszforeszkáló és fluoreszkáló pigmentek. A kettő azonban nem összekeverendő! Míg a fluoreszkáló festék akkor működik, ha ultraibolya fénnyel megvilágítjuk, a foszforeszkáló változat akkor működik, ha egy sima fénynél feltöltjük, így később a sötétben világít majd.

Objektum doboz

Objektum doboz

Én évekkel ezelőtt készítettem egy mennyezeti lámpát, aminek a búráját belülről kifestettem, illetve telefröcsköltem foszforeszkáló festékkel. Nappal, szabad szemmel nem látható, de ha este sokáig ég a villany – amit persze éjjelre lekapcsolok –, akkor még órákon keresztül világít benne a festék. Elképesztő látványt nyújt.

Ha először ti is kisebb tárgyakkal kezdenétek a festék kipróbálását, érdemes lefestenetek az előbb említett lámpabúrákat, esetleg mécsestartókat, vázákat, vagy ami épp a kezetek ügyébe kerül.

Objektum doboz

Szinte bármelyik hobbiboltban megvásárolhatjátok az ehhez szükséges kisebb kiszerelésű festékeket. Ezeknek a festékeknek az ára nem túl borsos, és nem is lesz szükségetek túl nagy mennyiségre belőlük.

Objektum doboz

Már több mint 10-féle színben elérhetők foszforeszkáló festékek, a türkiztől kezdve, a zöldön át, egészen az ibolyáig. Számtalan porózus felületre festhettek vele: fal, papír, fa, gipsz, kő, sőt még textilre is.

Objektum doboz

Ha nagyobb felületre használnátok, például falra vagy bútorra, érdemes nagyobb kiszerelésben beszerezni festékpigmenteket, amit azután már csak egy áttetsző hordozóba bele kell kevernetek. Azért fontos, hogy víztiszta legyen az alap, mint például egy lakk, mert ez nem vonja be a pigmentek felületét, így biztosan világítani fognak majd a „szemcsék”.

Objektum doboz

Ha azonban nem szívesen pepecselnétek vele, készen is kaphattok különböző lakberendezési kiegészítőket, matricákat.

Bazár

Forrás:
Vous

1. Magenta foszforeszkáló pigment – anda, 2. Foszforeszkáló, sötétben világító akrilfesték – yourhobby, 3. Fluoreszkáló kutya – Magis – Point Zero, 4. Sötétben világító holdak – global pláza
 

Ajánlott cikkek