Egyéb kategória

A földön alvás tényleg jó a hátfájásra?

A földön alvás szerelmesei azt állítják, hogy a kemény felület, mint a hálószoba padlója, a legoptimálisabb az egészséges gerincnek, mivel a kutatások szerint őseink is így aludtak. De vajon az állítás igaz?

vous - 2018.10.06.
A földön alvás tényleg jó a hátfájásra?

A földön alvás egy amerikai fiziológus szerint hosszú távon nem egészséges. A Women’s Health által megkérdezett szakember szerint rövidtávon azonban hasznos lehet, főleg hátfájás esetén, ha felhúzott térdekkel fekszetek a padlóra, hogy nyomást gyakoroljatok a hátatokra.

Néhányan a keményebb matracokra esküsztök, néhányan pedig a puhábbakra, és csak akkor derül ki, mi a számotokra ideális fekvőfelület, ha kipróbáljátok mindkét típust.

A hátfájásra szerencsére létezik más megoldás is, nemcsak a földön alvás.

Ha az oldalatokon vagy a hátatokon alszotok, helyezzetek el egy párnát a térdeitek alatt vagy között, hogy megfelelő állásban legyen a gerincetek. Még egyszerűbb megoldás, ha hason alszotok, így nagyobb nyomást gyakoroltok a gerincetekre.

Az egészséges gerinchez vezető úton a megfelelő alvópozíció csak egy lépés, sokat számít, hogy mennyit sportoltok, hogyan étkeztek és hogyan kezelitek a stresszt.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek