Egyéb kategória

A földön alvás tényleg jó a hátfájásra?

A földön alvás szerelmesei azt állítják, hogy a kemény felület, mint a hálószoba padlója, a legoptimálisabb az egészséges gerincnek, mivel a kutatások szerint őseink is így aludtak. De vajon az állítás igaz?

vous - 2018.10.06.
A földön alvás tényleg jó a hátfájásra?

A földön alvás egy amerikai fiziológus szerint hosszú távon nem egészséges. A Women’s Health által megkérdezett szakember szerint rövidtávon azonban hasznos lehet, főleg hátfájás esetén, ha felhúzott térdekkel fekszetek a padlóra, hogy nyomást gyakoroljatok a hátatokra.

Néhányan a keményebb matracokra esküsztök, néhányan pedig a puhábbakra, és csak akkor derül ki, mi a számotokra ideális fekvőfelület, ha kipróbáljátok mindkét típust.

A hátfájásra szerencsére létezik más megoldás is, nemcsak a földön alvás.

Ha az oldalatokon vagy a hátatokon alszotok, helyezzetek el egy párnát a térdeitek alatt vagy között, hogy megfelelő állásban legyen a gerincetek. Még egyszerűbb megoldás, ha hason alszotok, így nagyobb nyomást gyakoroltok a gerincetekre.

Az egészséges gerinchez vezető úton a megfelelő alvópozíció csak egy lépés, sokat számít, hogy mennyit sportoltok, hogyan étkeztek és hogyan kezelitek a stresszt.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: