Egyéb kategória

25 kijelentés, amit csak gyermektelen emberek mondhattak

Minden anya rémálma, amikor gyermektelen ismeretlenek és ismerősök oktatják ki a gyereknevelés fortélyairól. Pláne, ha még jó képet is kell vágni hozzá.

vous - 2018.09.21.
25 kijelentés, amit csak gyermektelen emberek mondhattak

A gyerek előtti és utáni világ annyira távol van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, de ezt nyilván csak azok tudják, akik már a családos oldalon állnak. Íme huszonöt mondat, ami pontosan ezt bizonyítja, minden rosszindulat nélkül. A végére hagytuk a legjobbat.

1. „Fogalmam sincs, mitől vagyok ennyire fáradt. Azt hiszem, túl sokat aludtam.”
Vérzik a szívünk értük. Lehet, hogy egy nedves pelenkával az arcukban könnyebben felébrednének legközelebb.

2. „Ha nekem gyerekeim lesznek, sosem hagyom őket… egyedül tévézni/túl sok édességet enni/hogy hisztivel érjék el, amit akarnak.”
Nagy várakozással állunk a dolgok elébe, és mi leszünk az elsők, akik számonkérik, mi minden sikerült a nagy elhatározásokból.

3. „Milyen kellemes lehet a szülés utáni időszak, és milyen sok időd lesz magadra!”
Valóban, ha mázlink van, akár zuhanyozni vagy vécézni is el tudunk szaladni egyedül, amíg el nem kezdődik a következő szoptatás-pelenkázás-böfiztetés-altatás kör.

4. „Szerinted a bézs vagy a tejeskávészínű szőnyeg illene jobban a nappalihoz?”
Nem tudjuk, de biztosak vagyunk benne, hogy a sütőtökpüré mindkettőhöz illik, ezért valójában mindegy is.

5. „Gyilkos volt ez a hét a munkahelyen, de jó, hogy végre hétvége van!”
Szülés előtt senki nincs tudatában annak, mekkora luxus már önmagában az, ha valakinek VAN hétvégéje. A szülőség 24/7-es műszakot jelent legalább 14 évig…

6. „Ki akar koccintani egyet ma este?”
Mi, persze! Csak várd meg, amíg találok egy bébiszittert, megfürdetem, elaltatom, visszaaltatom, kisminkelek és elindulok. De siessünk, mert egy óra múlva haza kell érnem!

7. „Alig várom a hétvégét, hogy végre tovább alhassak!”
Mi is alig várjuk, hogy elkezdődjön a hétvégi mesecsatorna reggeli adása, hogy a reggel hatkor ébredő gyerekek még egy félórácskát nyugton hagyjanak…

Olvassátok el a többi ilyen mondatot is!

Forrás:
unsplash.com/Ayo Ogunseinde
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.