Lélek

Úristen, egy 30-as pasi jár a kamasz lányommal

A lányom korán kezdte a lázadást, de amíg ez kimerült a vadabb zenék hallgatásában, extrémebb ruhák és hajviseletek gyakori váltogatásában, úgy voltam vele, hogy belefér, hiszen kamasz.

vous - 2022.04.13.
Úristen, egy 30-as pasi jár a kamasz lányommal

Panni általánosban még pici, félénk és kifejezetten törékeny kislány volt. A gimiben kezdett el lógni egy társasággal, akikkel egyre később értek haza, naphosszat az utcán császkáltak. Olyan furcsának találtam, hogy az arca még mindig az a bájos kislány volt, de közben vastagon kihúzta feketével a szemét, felnyíratta oldalt a haját és szegecses bőrkabátba bújt.

Majd kinövi, ha meg nem, akkor egy vadóc lányom lesz örökre.

Sok korombeli anyuka már ezt sem engedte volna meg neki, de én még tényleg emlékszem milyen volt fiatalnak lenni. Én is jártam gimiben bulizni koncertekre, és még kocsmázni is elszöktem titokban. Azt az elvet vallom, hogy inkább mesélje el, hogy miket művel, és legyek vele megengedőbb, minthogy tiltsak mindent, hogy aztán engem kijátszva – a hátam mögött – ugyanazt művelje.

Idődvel a barátainak sorban lett pasija, éreztem, hogy hamarosan ő is hazaállít valami sráccal. 17 éves korában kezdte el először mesélni, hogy van egy bizonyos valaki, áradozott róla, hogy milyen jó fej meg menő. Kiderült, hogy közös barátokon keresztül találkoztak, és sokat lógnak együtt.

tini lány

Nem akarok a lányommal összeveszni, de milyen anya lennék, ha ezt szó nélkül hagynám?
Forrás:
Unsplash

Amikor izgatottan eldicsekedett vele, hogy a fiúnak sok a tetoválása, akkor már gyanakodtam, hogy nem korabeli, de ekkora korkülönbségre azért nem számítottam.

A tényekkel akkor szembesültem, amikor kirakták a Facebookon, hogy kapcsolatban vannak. Mivel eddig nem láttam képet a titokzatos lovagról, ezért kíváncsian rámentem a profiljára. Elsőre nem tudtam megmondani, hogy mennyinek tűnt. Azt a fajta fickó köszönt vissza a képernyőről, aki lehet, hogy a húszas évei elején jár, de az sincs kizárva, hogy már a végén. Nem ilyen srácot képzeltem el a kislányom mellé, de akkor még küzdöttem magammal, hogy ne legyek előítéletes.

Amikor megláttam a születési dátumát, meghűlt bennem a vér. 

Ez a férfi már 33 éves! Krisztusi korban van, és az én már nem is olyan kicsi, de még mindig kiskorú lányommal van kapcsolatban! Szinte rosszul lettem a gondolattól, hogy valószínűleg ez a suttyó vette el Panni ártatlanságát. Élete első nagy szerelme, mert az elbeszélései alapján, továbbá a kirakott csókolózós képek is ezt bizonyították, hogy ennek tartja ezt a férfit, szóval az első barátja majdnem kétszer annyi idős, mint ő.

Nem akarok a lányommal összeveszni, de milyen anya lennék, ha ezt szó nélkül hagynám? Ha tiltani kezdem, képes, és megszökik hozzá, amint nagykorú lesz. Ha kedvesen mosolygok továbbra is, amikor erről az emberről beszél, akkor meg nem védem meg őt. Pedig ez a kötelességem az édesanyjaként.

Mert nekem senki ne beszélje be, hogy egészséges, hogy egy harmincas férfi egy kamaszlányban találta meg az igazit, ahogy azt állítja.

Az, hogy Panninak miért tetszik, még értem valahol, biztosan fel lehet azzal vágni a többiek előtt, ha valakinek idősebb a pasija, meg talán nem annyira éretlen, mint a többi kamasz a suliból. De ehhez bőven elég lett volna, ha egy egyetemistával jön össze, már azon is lett volna olyan szülő, aki sopánkodni kezd.

csók pár kocsi

Valószínűleg a vele egykorú nőknél nincs szerencséje, és csak egy “kislányt” tud befűzni…
Forrás:
Unplash

Amikor a nővérem húsz éves lánya mondta egyszer, hogy neki a harmincas pasik “túl öregek”, akkor úgy éreztem, hogy ennek a lánynak helyén van az esze, találkozzon csak szépen a kortársaival.

Visszatérve az én csemetémre, két nagyon szörnyű gyanú is feléledt bennem, hogy ennek a pasinak miért egy 17 éves lány kellett. 

A vele egykorú nőknél nincs szerencséje, és csak egy “kislányt” tud befűzni. Mert ez a férfi esetleg felelőtlen, nem stimmel vele valami, nem egyenértékű partner egy harmincas nőnek. A másik elméletem, hogy túlzott vonzalmat érez a serdülő lányok iránt. Ami persze valahol minden férfiban megvan, de aztán megelégszenek annyival, hogy megfordulnak a gimis lányok után az utcán, de nem kezdenek velük párkapcsolatot. Még az a magyarázat sem állja meg a helyét,  hogy Panni annyira korán érő testalkatú lenne, akkor azt mondanám, hogy van ilyen, hogy egy felnőtt férfi megkíván egy felnőttes testet.

De nem! Panni még kifejezetten kislányos alkatú, még fejlődésben van!

Már az is szörnyű, hogy ilyeneken kell gondolkodnom, hogy miért történhetett meg mindez. Az pedig még elkeserítőbb, hogy ötletem sincs, hogyan adjam a tudtára, hogy ebből csak szívfájdalom lesz, és valószínűleg kihasználja a hiszékenységét az ő nagy szerelme.

Márti történetét Fenyvesi Mira dolgozta fel.

Ajánlott cikkek