Egyéb kategória

Kiderült, pontosan mennyi alvásra van szükségetek

Általában a 8 óra alvás javasolt a testi-lelki egészségetek érdekében, de egy új kutatás bebizonyított, hogy a szív egészségének megőrzéséhez ennél kicsit kevesebb alvás is elég. Az is befolyásolja a szívetek egészséges működését, ha hosszútávon csak néhány órát alszotok éjszakánként, és az is, ha rendszeresen több mint napi 10 órát töltötök alvással.

vous - 2018.09.01.
Kiderült, pontosan mennyi alvásra van szükségetek

Az alvás a fizikai és mentális egészségetek megőrzése érdekében egyaránt kulcsfontosságú. Egy kiadós alvás után jobb formában lesztek másnap, jobban működik a memóriátok, kevésbé lesztek stresszesek, kontrollálni tudjátok a súlyotokat, növelni az immunrendszeretek, és csökkenteni számos megbetegedés kockázatát – sorolja még hosszan az alvás előnyeit a Mind Bodygreen.

Az is fontos azonban, hogy hány órát töltötök naponta alvással.

Az általános válaszok szerint a 8 óra alvás a megfelelő, de a Centers for Disease Control and Prevention kutatói szerint a napi 7 óra is elegendő.

A legújabb kutatások ráadásul azt is bebizonyították, hogy a szívetek egészsége érdekében minimum 6, de maximum 8 órát kell alvással töltenetek éjszakánként.

Se többet, se kevesebbet! 

A kutatás több mint egymillió felnőtt alvási szokásait vizsgálta. Azoknál az embereknél, akik 6 óránál kevesebbet aludtak, 11 százalékkal nőtt a szívproblémák kockázata, azoknál, akik 8 óránál többet aludtak, 33 százalékkal. Ez persze nem azt jelenti, hogy meg kellene ijednetek, ha néha tovább szundiztok, de ha hosszútávon, nap, mint nap 10 órákat alszotok, vagy csak 4-5 órát, az bizony megnövelheti a szívproblémák kockázatát.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.