Egyéb kategória

Tegyétek fel magatoknak ezeket a kérdéseket, hogy kideürljön: túl sok alkoholt isztok-e

A túlzott alkoholfogyasztás káros az egészségre, bár a szakemberek szerint nincs egészséges mennyisége az alkoholnak, vagyis egy korty is káros lehet. Ettől függetlenül talán mindenki iszik olykor-olykor egy pohár bort, pezsgőt vagy likőrt. Vannak azonban, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt - a kérdés csak az, hogy mikor esnek át a ló túloldalára? A biztonság kedvéért tegyétek fel magatoknak ezeket a kérdéseket, hogy kideürljön: túl sok alkoholt isztok-e, de bármi legyen is a vége, érdemes elgondolkozni azon, hogy inkább abbahagyjátok.

vous - 2018.08.27.
Tegyétek fel magatoknak ezeket a kérdéseket, hogy kideürljön: túl sok alkoholt isztok-e

Honnan tudhatjátok, hogy túl sok alkoholt fogyasztotok? Nem könnyű megmondani, de ha már felmerült bennetek ez a kérdés, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkozni a mennyiségen. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy észre sem veszitek, de a rendszeresen fogyasztott alkohol igenis kihathat az életetekre, a mindennapjaitokra. Hogy időben észleljétek a gondot, és ne essetek át a ló túloldalára, vagyis a biztonság kedvéért tegyétek fel magatoknak ezeket a kérdéseket, hogy kideürljön: túl sok alkoholt isztok-e.

bor alkohol

bor alkohol
Forrás:
pixabay.com

Persze fontos, hogy őszinték legyetek önmagatokhoz, hiszen az első lépés a megoldás felé az, ha belátjátok, hogy problémátok van.

Problémát okoz-e az alkoholfogyasztásotok a barátaitokkal és a családotokkal való kapcsolatotokban?

Befolyásolja-e az alkohol a gondolkodásotokat, hátráltat-e benneteket az összpontosításban?

Befolyásolja-e az alkoholfogyasztásotok a munkátokat, a munkához való hozzállásotokat?

Az alkoholt lelki fájdalmak kezelésére és/vagy vészhelyzet esetén isszátok?

Befolyásolja a különböző döntéshozatalotokat az alkohol?

Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltetek, akár egyre is, érdemes lehet elgondolkoznotok, hogy valóban szükségetek van-e az alkoholra, és próbáljatok meg még időben tenni ellene, mielőtt nagyon problémátok lehet. Ha szükséges, kérjetek segítséget!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!