Egyéb kategória

Csokis kuszkusz, a rendhagyó, de nagyon kényeztető reggeli

A kuszkuszt imádjuk gyors köretnek és salátaalapnak, de ritkán jut eszünkbe édesre hangolni, pedig megdöbbbentően finom, nagyon egyszerű és jól variálható, csokisan például mennyei finom, kicsit változatosabbá tehetjük, sőt felvidíthatjuk vele a napindító reggelit, de gyors desszertnek sem utolsó...

vous - 2018.07.18.
Csokis kuszkusz, a rendhagyó, de nagyon kényeztető reggeli

Egy rész kuszkusz, kér rész forró víz, pár perc letakarva, és már kész is a nagyszerű köret vagy éppen reggeli, desszert – attól függően, mivel ízesítjük. Most csokisan készült, pontosabban kis kakaóporral, zabpehellyel, mézzel és vanília-kivonattal, tökéletes alternatíva a zabkására, (növényi) tejjel vagy joghurttal, friss gyümölccsel, dzsemmel vagy magokkal, kókuszreszelékkel megszórva a végtelenségig variálhatjuk.

Elsőre talán szokatlannak tűnik, de édesen is nagyon finom, a szezon gyümölcsivel vagy dzsemmel szuperül működik gyors reggelinek, hiszen 10 perc alatt tökéletesen felszívja a folyadékot, de még jobb, ha már este előkészítjük, mert hidegen finomabb, és így reggel még gyorsabb is, már csak fel kell turbózni néhány extra finomsággal, ha pedig méz helyett agavé- vagy juharsziruppal készítjük, vegán étrendbe is tökéletesen beilleszthető…

Csokis kuszkusz

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 dl kuszkusz
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2,5 dl forró víz vagy növényi tej
  • 2 evőkanál méz, agavé- vagy juharszirup
  • ízlés szerint friss gyümölcs, dzsem, kókuszreszelék vagy magvak, mandula- vagy mogyoróvaj a tetejére

Az elkészítést itt tudjátok megnézni!

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
Világ
Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
vous - 2025.06.12.
Tudományos együttműködést indított a Velencei-tóért a Kodolányi János Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A több kutatást és tudományos vizsgálatot is magába foglaló kezdeményezés célja, hogy átfogó turisztikai, szociológiai és demográfiai képet adjon a Velencei-tó térségének helyzetéről. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Domokos Tamás, a Kodolányi Egyetem elnöke és Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke Székesfehérváron, az felsőoktatási intézmény székhelyén.

Otthon

Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
Otthon
Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
vous - 2025.06.23.
Egy esős reggelen talán neked is feltűnt már, milyen különleges módon találkozik a nedves, zöld növényzet a borús eget beborító felhőkkel. Ez a hangulat és színspektrum ihlette meg napjaink egyik legdivatosabb árnyalatát: a zsálya zöldet. Ez a szürkével keveredő, finom és nyugtató hatású szín elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen környezetnek. De miért is van ekkora sikere, és hogyan használhatjuk ezt a természet ihlette színt a mindennapokban?