Egyéb kategória

Megfullad a szemétben a Mount Everest

Meg sem érdemeljük a Föld legmagasabb hegycsúcsát: a rengeteg mászó miatt gyakorlatilag belefullad a Mount Everest alsóbb területe a szemétbe, és nincs, aki eltakarítsa a mászók után otthagyott hulladékot.
 

vous - 2018.06.27.
Megfullad a szemétben a Mount Everest

Csak néhány évtizedre volt szükségünk, hogy a bolygónk legnagyobb hegyét kietlen, havas, sziklás környék helyett szemétlerakóvá változtassuk. Ma már a Mount Everest alaptábora és a könnyebb útvonalak olyan szinten tele vannak hulladékkal, hogy az már bántja a szemet – és nincs senki, aki eltakarítaná a mászók után maradt szemetet.

Persze nagyon nehéz elmagyarázni a fázó, kimerült és egyébként sokszor komoly veszélybe sodródó hegymászóknak, hogy miért is vigyék magukkal az eltört sátraikat, a kiürült vizesüvegjeiket vagy a kiürült gázpalackjaikat – valószínűleg ez az utolsó, ami a fejükben jár, amikor éppen minden dekagramm cipelése számít. Valami megoldást mégiscsak kellene találni a problémára, hiszen így szépen lassan megfullad a szemétben a bolygónk legmagasabb hegycsúcsa.

Ha érdekesnek találjátok a cikket olvassátok tovább!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!