Egyéb kategória

Digitális detox – valóban szükség van rá?

Kertész Kriszta, a Green Veda életmód blog szerzője nemrég egy időre kivonta magát a munka utáni internetezésből, telefonnyomkodásból, és elsősorban azzal foglalkozott, hogy feltöltődjön. Miért tette mindezt? Mit tapasztalt? Erről is mesél a következő posztban.

vous - 2018.06.23.
Digitális detox – valóban szükség van rá?

Mennyi idő telt el azóta, hogy utoljára ránéztél a telefonodra, az üzeneteidre vagy az e-mail fiókodra? 10 perc? 5 perc? Vagy épp most akartad újra csekkolni őket? Egy átlagember naponta állítólag kb. 150 alkalommal veszi kezébe az okostelefonját (az idősebbek ritkábban, a fiatalok gyakrabban). Reggelente első dolgunk a telefonért nyúlni, és a biztonság kedvéért még este lefekvés előtt is rápillantunk.

Mindez azt jelenti, hogy átlagosan 6 és fél percenként a készülékünkön lógunk.

A modern technológia fantasztikus dolog, de nekem őszintén szólva időről-időre elegem lesz abból, hogy úgy érzem, semmilyen számomra fontos dologra nem jut időm a telefon- és internethasználati szokásaim miatt. Amikor úgy érzem, hogy az állandó online jelenlét kezd szorongást okozni, és azon aggódok mondjuk, hogy mit posztoljak aznap az Instagramra, biztosan megválaszoltam-e minden nekem küldött üzenetet, vagy nem maradok-e le valamilyen fontos hírről, akkor tudom, hogy lassítanom kell, és egy időre ki kell szállnom a digitális mókuskerékből.

Forrás:
depositphotos, unsplash.com

Mikor kell megálljt parancsolni?

Mint minden szokás, a telefon- és internethasználat is függőséget okozhat. A multitasking ráadásul nemhogy növelné a produktivitást, hanem inkább csökkenti amiatt, hogy bár több dolgot csinálunk egyszerre, mindegyiknek kevesebb figyelmet tudunk szentelni.

A digitális detox, vagyis amikor huzamosabb időre felfüggesztjük minden elektronikus információs eszköz (okostelefon, laptop, tv, és ezen belül az Internet és alkalmazások, stb.) használatát, segít abban, hogy visszatérhessünk a virtuális térből a valóságba.

Érdekel a folytatás? Olvassátok tovább >>> a cikket a blogomon!

600

Tényleg mindenre jó az argánolaj? – Ezt tudja „Marokkó aranya”

Ha még nem is próbáltátok, biztosan hallottatok már az argánolajról, ami az utóbbi időben óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Az olajat az argánfa magjából sajtolják, őshazája pedig Marokkó, de mára az egész világon elterjedt a használata, és a kozmetikumok, szépségápolási termékek egyik kedvelt összetevője lett.

A cikket itt >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.