Egyéb kategória

4 módszer, amivel igazán a jelenben élhettek

Rengetegen hajlamosak vagyunk arra, hogy a múlton rágódjunk vagy túlságosan aggódjunk a jövőnkért. Ezzel azonban az a probléma, hogy így képtelenek vagyunk igazán a jelenben élni – pedig ez az egyetlen idősík, amit százszázalékosan képesek vagyunk irányítani. A múlton nem változtathatunk, a jövőt pedig nem írhatjuk és láthatjuk előre – ezek a tippek segíthetnek, hogy ne az aggódás töltse ki a mindennapjainkat.
 

vous - 2018.06.07.
4 módszer, amivel igazán a jelenben élhettek

A humor rengeteget segít

A múlt, a jövő, és bármilyen furcsa, a jelen is ijesztő lehet – szakértők szerint azonban ha képesek vagyunk megtalálni a humort a mindennapjainkban, az hatékony megküzdési mechanizmus lehet mindenki számára. A nevetés ugyanis leveszi a vállunkról a terhet, a humor segítségével pedig leszokhatunk arról, hogy mindent olyan nagyon komolyan vegyünk.

Figyeljünk a testünkre

Ha azt vesszük észre, hogy a múlton rágódunk vagy a jövő miatt aggódunk, próbáljunk meg a jelenbe is megérkezni – ebben pedig szakértők szerint nagyon sokat segíthet az, ha elkezdünk figyelni arra, milyen csodálatos dolog is a testünk. Kezdjünk arra koncentrálni, hogyan érintkezik a talpunk a talajjal, mit tapintanak éppen az ujjaink, és milyen íz van a szánkban. Ezekkel az egyszerű trükkökkel azonnal arra figyelünk, mi történik most, és befejezzük az aggódást.

A másik két tippet olvassátok el a Ridikül oldalán!

kimson-doan-37947-unsplash

Forrás:
unsplash
Ajánlott cikkek