Egyéb kategória

Randiznátok a legjobb barátnőtök exével? Mutatjuk, mik a szabályok!

A (legjobb) barátnőnk volt barátjával randevúzni nagyon kényes terület. Egyrészt ott van az a kimondatlan alapszabály, hogy ilyet soha ne csináljunk, mert biztosan rosszulesne a barátnőnknek. De az is igaz, hogy minden szabálynak van(nak) kivétele(i). Mit lehet ilyenkor csinálni? A barátnőnkkel érezzünk együtt, és hagyjuk a fiatalembert másnak, vagy dönthetünk úgy, hogy megpróbáljuk, mert lehet, hogy nekünk ő az igazi? Mutatjuk, milyen szabályokat érdemes betartani, ha randiznánk a legjobb barátnőnk exével. Pontosabban, hogy milyen kérdésekre válaszoljunk, beszéljünk meg őszintén, hogy mindeki számára a legjobb döntést hozhassuk meg.

vous - 2018.04.16.
Randiznátok a legjobb barátnőtök exével? Mutatjuk, mik a szabályok!

A barátnőnk exével randizni nem tűnik éppen a legjobb ötletnek. Ez a kérdés két barát között nem mindig fekete-fehér. Nem tehetjük meg, hogy gondolkodás nélkül belevetjük magunkat a flörtölésbe és randizásba, „lesz, ami lesz” alapon. Ez a kérdés ennél jóval összetettebb, kezdve onnan, hogy milyen a kapcsolatunk a barátnőnkkel. És még számtalan (erkölcsi) kérdés merülhet fel, amíg ezen a lépésen gondolkozunk. Mert ha rosszul döntünk, könnyen elveszíthetjük a legjobb barátunkat is.

Forrás:
unsplash.com

Rendben van, ha…

…az ex nem „mostani”, vagyis már hosszú évekkel ezelőtt szakítottak. Ekkorra valószínűleg mindketten túltették már magukat a szakításon, az idő ebben az esetben a barátunk lehet.

…a szakítás valójában közös döntés volt, mindenféle dráma nélkül. Vagyis valójában senki nem sérült érzelmileg, mindketten ezt akarták, nem volt sírás és lelki fájdalom. De győződjünk meg arról alaposan, hogy valóban egyik fél sem érdeklődik már a másik iránt.

…még mindig barátok – ez azt jelentheti, hogy túltették magukat a szakításon, főleg, ha mindkettőjüknek van/volt már másik párja azóta, és ezt is nyugodtan tudták kezelni mindketten. Ha nincs közöttük féltékenység, harag, satöbbi. De azért ne felejtsük el megkérdezni, hogy nem zavarja-e a barátnőnket a helyzet!

…és ha már említettük: kérdezzük meg, és ha azt mondja, rendben van… várjunk. És egy kicsit később is kérdezzük meg még egyszer. Mert lehet, hogy első pillanatban „csak úgy” mond valamit, de idővel neki is van lehetősége átgondolni, megvitatni saját magával, valóban nem zavarja-e, ha a barátnője és az exe randiznak, vagy igazából de, igenis „befeszül” tőle. (Persze ez a helyzet más kérdéseket is felvethet, például hogy túl van-e az exén, vagy sem…).

…a barátnőnk már rég összeköltözött a jelenlegi barátjával, és boldog kapcsolatban élnek. És ha tényleg jó barátok vagyunk (és ő tényleg túl van az exén, és tényleg boldog), akkor nemigen van oka azt mondani, hogy ne tegyük.

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatás ide kattintva olvashatjátok el. 

Ajánlott cikkek