Aki színes tintákról álmodik, tudja, hogy legszebb a sárga. Aki a szépségről álmodik, annak viszont nem árt tudnia, miért érdemes narancssárga ételeket fogyasztania! És bár igaz, hogy a szépség elsődlegesen belülről fakad, amihez a belső boldogságunk és kiegyensúlyozottságunk elsődleges, az sem mindegy, mit eszünk. Még az is lehet, hogy boldoggá tesz minket, amit eszünk...
Minden zöldség és gyümölcs egészséges, de a szépségünk, a bőrünk egészségének és ragyogásának őre mindenekelőtt a karotin, amit elsősorban a narancssárga színű természetes alapanyagokban találhatunk meg.
Ezt a különösen értekes tápanyagot a szervezet A-vitaminná alakítja,
ami a bőr és a szem számára nélkülözhetetlen, nem mellesleg a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát, és jó hatással vannak a koleszterinszintre is. Nézzük meg kicsit közelebbről is a narancsszínű egészséges alapanyagokat – és főleg azt, hogyan illesszük be étrendünkbe!
Narancs, grépfrút, mandarin
A sok karotin mellett rengeteg C-vitamint is tartalmaznak, amit a tél végén érdemes rendszeresen pótolni akár a friss gyümölccsel, akár a kifacsart levével, segíti a méregtelenítést, de egy kevés lével az arcbőrt átkenve tisztító hatású is, ráadásul csökkenti a bőr elszíneződését is, fakítja a pigmentfoltokat!
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!