Egyéb kategória

Két ünnep között dolgoznád le a karácsonyi pluszkilókat? Ennél nagyobb hülyeség nem létezik!

Mióta személyi edzőhöz járok, és a rendszeres mozgás az életem részévé vált, számtalan dolgot tanultam az edzőtermek világáról. Az egyik például az, hogy mindenki karácsony után szeretné ledolgozni a háromnapos habzsi-dőzsi okozta pluszkilót.

vous - 2021.12.26.
Két ünnep között dolgoznád le a karácsonyi pluszkilókat? Ennél nagyobb hülyeség nem létezik!

Az edzőtermek világa egy teljesen külön világ. Télen mindig többen járnak terembe, mint nyáron. Nyáron mindig a péntek az a nap, amikor több helyetek van. Munka után többnyire zsúfoltabbak a termek, mint munka előtt. És szinte minden esetben számítani lehet arra, hogy a két ünnep között ugrásszerűen megnő a forgalom.

Aki viszont pontosan tudja, hogyan működik a testünk, hogyan és miért kúsznak fel pluszkilók, az azzal is tisztában van, hogy

a legnagyobb hülyeség karácsony és szilveszter között edzeni, mert nem karácsony és szilveszer között hízunk, hanem szilveszter és karácsony között.

Forrás:
Unsplash.com

Ha szeretnétek odafigyelni a testetekre, akkor a kampányszerű edzés helyett tartsátok be a következőket:

mengyan-eszter-szemelyi-edzo

A végén Vaslady leszek, vagy Wonder Woman – Ezért kezdtem személyi edzőhöz járni

Harminc fölött tényleg nehezebb felkelni reggel. Tényleg lassabban tűnnek el a karikák a szemem alól. Tényleg nem járatódik be olyan könnyen a csípőm, ropognak az ízületeim, fáj a hátam. Tényleg vannak ősz hajszálak, szarkalábak, puhul a bőr, illan a kollagén, indokolatlan úszógumik születnek a vékony testemen is. Sosem voltam sportos fajta, mindenféle mozgás távol áll tőlem, de harminc fölött és jó tíz év ülőmunkával a hátam mögött rájöttem: ez így nem fog menni… Olvassátok el a folytatást!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.