Egyéb kategória

2 + 2 hétvégi piac Budapesten, ahol feltöltődhettek

A fővárosból nyáron menekülnek a helyiek, akik maradnak, azok viszont szuper helyszíneken töltekezhetnek. Hoztam is kettő (és még kettő) piacot, ahol érdemes bóklászni.

vous - 2017.07.08.
2 + 2 hétvégi piac Budapesten, ahol feltöltődhettek

Budapest nyáron érezhetően kiürül hétvégente. Kevesebb az autó, kisebb a tömeg, szellősebbek a járdák. Én már csak tudom, mert ritkán jutok ki nyáron a városból, egyszerűen így alakultak a teendőim.

Ha viszont egy kis felüdülésre vágyom, útba ejtem valamelyik hétvégi piacot, ahol szép tárgyak, finomságok között, jó hangulatban töltekezek.

DiP Design Passage

Minden hónap második szombatján a Király utcából nyíló átjáró megtelik alkotókkal, akik friss, izgalmas termékekkel várják a dizájn és a zöld gondolkodás szerelmeseit. Az e heti azért is izgalmas, mert én választhatom ki a Hónap Alkotóját. Már most tudom, nem lesz könnyű dolgom, annyi szépséggel találkoztam a piac Facebook-oldalán.

Objektum doboz

Alternatívája: Wamp

A Wamp régi motoros, több mint 10 éve színesíti a fővárost, kevesen vannak, akik nem ismerik. Ha nagyobb választékra vágytok, vagy csak vasárnap értek rá, akkor ide nézzetek el. Nagyobb tömegre viszont számítsatok.

Objektum doboz

Pancs – gasztroplacc

Nagy kedvencem a családias Pancs, amelynek hatására Budapest egyik ismert romkocsmája, az Élesztő egy napra gasztroplaccá változik. Számtalan finomságot vásároltam már itt télen is, de a nyári piacokra eddig (!) még nem jutottam el. Pedig van itt minden: szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Májustól szombatonként is van Pancs piac, de figyelem, a szombati és a vasárnapi helyszín különböző!

Szombat

  • Időpont: 2017. július 8., szombat 9–16 h
  • Helyszín: Hold utcai Vásárcsarnok, Budapest, Hold út 13.
  • Belépés: ingyenes
  • A szombati esemény linkje itt!

Vasárnap

  • Időpont: 2017. július 9., vasárnap 9–14 h
  • Helyszín: Élesztő romkocsma udvara, Budapest, Tűzoltó utca 22.
  • Belépés: ingyenes
  • A vasárnapi esemény linkje itt!
Objektum doboz

Alternatívája: Szimpla Vasárnap

Régóta működik a Szimpla őstermelői piaca is, ahol mindig roskadoznak az asztalok a finomságoktól. Ha nem tudjátok, mi micsoda, kérdezzetek nyugodtan az árusoktól, mindenre szívesen válaszolnak. A legtöbb standon pedig kóstoló is van. A legutóbb csilidzsemet vettem itt, hát odáig vagyok érte, meg vissza.

Objektum doboz

Azért nem csak a nagy zabálásról van itt szó. A Közös Lábos nevű kezdeményezés során minden alkalommal más civil szervezet munkatársai vagy képviselői főznek a piac látogatóinak. Érdemes tájékozódni az eseménynél, kik és mire gyűjtenek, milyen adományt várnak.

  • Időpont: 2017. július 9., vasárnap 9–14 h
  • Helyszín: Budapest, Kazinczy utca 14.
  • Belépés: ingyenes
Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok Vásárlás Mojzes Nóra piac

Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok

Drágultak az élelmiszerek, a zöldség különösen. Ehhez hasonló mondatokat sokszor hallhattunk anno Lenke nénitől is a Szomszédokban, de sajnos hiába telt el 20–30 év, az árnövekedés mit sem változott. A fizetések maradnak, az árak pedig csak nőnek és nőnek. Ez persze kiküszöbölhetetlen, de ha szeretnétek valamicskét spórolni a havi kajabüdzsén, adok pár tippet, amelyeket érdemes megfogadnotok.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek