Egyéb kategória

Ne dőljetek ki az ünnepi fogásoktól – karácsonyi menü másképp, mindenmentesen

Akárhogy is nézzük, a karácsony nemcsak a meghitt ünneplésről és együttlétről szól, hanem egyre inkább a roskadásig megrakott asztalról, az ezerféle ünnepi fogásról, a hatalmas traktáról, amitől az ünnep harmadik napjára kidőlünk, éjszaka pedig rémálmokkal küszködünk. Pedig lehet ezt másképp, kicsit okosabban, tudatosabban!

vous - 2016.12.16.
Ne dőljetek ki az ünnepi fogásoktól – karácsonyi menü másképp, mindenmentesen

Teljesen természetes, hogy készülünk az ünnepekre, finom fogásokkal szeretnénk elkápráztatni akár a szűk családot, akár a nagyobb vendégsereget. Nem kell lemondanunk semmiről, csak érdemes a mérték és a minőség oldaláról végiggondolnunk a dolgokat, és jó olyan fogásokat is belecsempészni az ünnepi menükbe, amelyek könnyedebbek, zöldségeken vagy gyümölcsökön alapulnak, esetleg vegetáriánusoknak is megfelelnek vagy éppen mindenmentesek.

lazac-7

Így készítsetek könnyed ételt karácsony utolsó napján

Az egyik legnépszerűbb halféle a lazac, még azok is kedvelik, akik nincsenek túl nagy barátságban a halételekkel. Ünnepi fogásnak is beillik, pedig rém egyszerűen elkészíthetjük izgalmas, fűszeres változatban!

A cikk folytatása ITT jön!

A karácsony a legtöbb családban háromnapos vándorlás, egyik családtól a másikig, mi is megyünk, hozzánk is jönnek, és bizony könnyen előfordulhat, hogy a vendégek között van vegetáriánus vagy vegán étrendet követő, esetleg – sajnos egyre gyakrabban – valamilyen táplálékérzékenységgel élő ismerős vagy rokon. Számukra is kifejezetten kellemes, ha nem azt érzik, hogy nekik külön főztek, hanem ezek a fogások úgy illeszkednek a menübe, hogy mindenkinek élmény legyen, másrészt senkinek nem árt, ha egy finom, de esetleg laktózmentes vagy gluténmentes fogás is az asztalra kerül.

A tapasztalat is azt mutatja, hogy egy jól elkészített és ötletes „mentes” fogásból mindenki szed, még a leghagyományosabb konyha kedvelői és a legnagyobb húsimádók is, másrészt jó tudni azt is, hogy ezekkel az ételekkel egyrészt változatosabbá, másrészt könnyen emészthetővé tehetjük a menüt. Ősszegyűjtöttünk néhány alternatívát, amelyekkel színesebbé, gazdagabbá és egészségesebbé varázsolhatjuk a karácsonyt!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek