Egyéb kategória

Ne dőljetek ki az ünnepi fogásoktól – karácsonyi menü másképp, mindenmentesen

Akárhogy is nézzük, a karácsony nemcsak a meghitt ünneplésről és együttlétről szól, hanem egyre inkább a roskadásig megrakott asztalról, az ezerféle ünnepi fogásról, a hatalmas traktáról, amitől az ünnep harmadik napjára kidőlünk, éjszaka pedig rémálmokkal küszködünk. Pedig lehet ezt másképp, kicsit okosabban, tudatosabban!

vous - 2016.12.16.
Ne dőljetek ki az ünnepi fogásoktól – karácsonyi menü másképp, mindenmentesen

Teljesen természetes, hogy készülünk az ünnepekre, finom fogásokkal szeretnénk elkápráztatni akár a szűk családot, akár a nagyobb vendégsereget. Nem kell lemondanunk semmiről, csak érdemes a mérték és a minőség oldaláról végiggondolnunk a dolgokat, és jó olyan fogásokat is belecsempészni az ünnepi menükbe, amelyek könnyedebbek, zöldségeken vagy gyümölcsökön alapulnak, esetleg vegetáriánusoknak is megfelelnek vagy éppen mindenmentesek.

lazac-7

Így készítsetek könnyed ételt karácsony utolsó napján

Az egyik legnépszerűbb halféle a lazac, még azok is kedvelik, akik nincsenek túl nagy barátságban a halételekkel. Ünnepi fogásnak is beillik, pedig rém egyszerűen elkészíthetjük izgalmas, fűszeres változatban!

A cikk folytatása ITT jön!

A karácsony a legtöbb családban háromnapos vándorlás, egyik családtól a másikig, mi is megyünk, hozzánk is jönnek, és bizony könnyen előfordulhat, hogy a vendégek között van vegetáriánus vagy vegán étrendet követő, esetleg – sajnos egyre gyakrabban – valamilyen táplálékérzékenységgel élő ismerős vagy rokon. Számukra is kifejezetten kellemes, ha nem azt érzik, hogy nekik külön főztek, hanem ezek a fogások úgy illeszkednek a menübe, hogy mindenkinek élmény legyen, másrészt senkinek nem árt, ha egy finom, de esetleg laktózmentes vagy gluténmentes fogás is az asztalra kerül.

A tapasztalat is azt mutatja, hogy egy jól elkészített és ötletes „mentes” fogásból mindenki szed, még a leghagyományosabb konyha kedvelői és a legnagyobb húsimádók is, másrészt jó tudni azt is, hogy ezekkel az ételekkel egyrészt változatosabbá, másrészt könnyen emészthetővé tehetjük a menüt. Ősszegyűjtöttünk néhány alternatívát, amelyekkel színesebbé, gazdagabbá és egészségesebbé varázsolhatjuk a karácsonyt!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.