Egyéb kategória

Dolgok, amik minden huszonévest elkezdenek aggasztani

Mennyivel egyszerűbb volt az élet gyerekként, amikor max azon aggódtunk, hogy már megint házit kell írni! Akkor még minden felnőttes probléma olyan távoli volt, sőt, biztosak voltunk benne, hogy nálunk úgyis minden tökéletesen fog alakulni. Aztán beléptünk a 20-as éveinkbe, és hirtelen ránk zúdult egy csomó dolog, ami miatt aggódni kezdtünk. Ti magatokra ismertek ezekben?

vous - 2016.12.11.
Dolgok, amik minden huszonévest elkezdenek aggasztani

1. Anyagias aggodalmak

Az anyagiak nem kevés rosszkedvet tudnak okozni. Rájöttök, hogy a saját fizetéseteket beosztani nem egyszerű feladat, és rengetegszer eszetekbe jut, mennyivel egyszerűbb lenne az élet lottónyertesként. Tök jó lenne venni egy kocsit, új ruhákat, egy saját lakást – és hirtelen nem is értitek, a szüleitek ezt hogy tudták összehozni.

2. Mi akarok lenni?

Középiskolában mindenki azt kérdezgette, mik akartok lenni, és hihetetlen, de akkor jobban tudtátok, mint most. Így, a húszas éveitek közepén kicsit elbizonytalanodtok, hogy tényleg szeretitek-e a munkátokat. Biztos, hogy ezzel akartok foglalkozni? Ha pedig nem, akkor mégis mi legyen? Hirtelen úgy érzitek magatokat, mint az érettségi idején, a gond csak az, hogy most teljesen egyedül kell meghoznotok a döntést.

Objektum doboz

3. A kor jelei

Egyszer csak eljön az a pont, hogy belenéztek a tükörbe, és ott vannak. Eddig nem vettétek észre őket, meglapultak, halványabbak voltak, de most nem tudjátok nem észrevenni őket. Bizony, az aprócska ráncok a szem körül, amiknek néhány éve még hűlt helye sem volt. Persze ezt rajtatok kívül senki se figyeli, de titeket igenis idegesít. És ha ez nem lenne elég, megjelennek az első ősz hajszálak. És bár tudjátok, hogy a legenda szerint nem szabad kitépni, gondolkodás nélkül megteszitek.

sor-masnapossag

Kegyetlen másnaposság két pohár sörtől? 25 felett ez nem kihívás

Vannak azok a bulik, amikor vízszintesbe felülni is kínszenvedés, amikor a fejetek elviselhetetlenül hasogat, és amikor az ébredésnél realizáljátok, hogy átaludtátok az egész napot. Ez az állapot mindenkinél más mennyiségű alkohol hatására következik be – nálam 25 éves korom óta mindössze 2 pohár sörtől, pedig ez nem volt mindig így…

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatjátok el.

4. „Én vagyok az egyetlen szingli?!”

Láttunk már olyan filmeket, amikben a főszereplő lány szingli, míg a barátnői szépen lassan megházasodnak. Emlékeztek még a 27 idegen igen című filmre? Na, egészen a húszas éveinkig ezt nem is tudtuk átérezni. Aztán egyszer csak elkezdődött: a Facebookot ellepő eljegyzéses posztok, az esküvői fotók, a babás képek, és hirtelen a barátnőitek többsége is kapcsolatban van. És valljuk be, akármennyire klassz és izgalmas a szingliélet, egy idő után megfordul mindenki fejében: mi van, ha én örökké egyedül maradok?

5. Kritikus önértékelés

Tiniként akármennyi édességet ehettetek, az alakotokon szinte meg sem látszott. De mi történt az elmúlt években? Hirtelen minden meglátszik a hasatokon vagy a combjaitokon, és valamiért egyre nehezebb bomba formába kerülni. Lehet, hogy a tesiórák hiánya teszi ezt? Fogalmam sincs, de az tuti, hogy ebben az időszakban ezerszer kritikusabbak leszünk saját magunkkal.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek