Test

3 érv a mindennapos edzés mellett

Reméljük, nem gondoljátok, hogy az edzéssel csak annyit érhettek el, hogy néhány kilóval kevesebbet mutat majd a mérleg. Ennél ugyanis sokkal többet is köszönhettek annak, ha mindennap fordítotok egy kis időt a mozgásra, mondjuk, miket.

vous - 2016.12.04.
3 érv a mindennapos edzés mellett

1. Boldogabbak és energiadúsabbak lesztek

A gyakori testmozgás jót tesz a pszichés állapototoknak, ugyanis ilyenkor endorfint termeltek a szervezetetekben, mely nemcsak boldogabbá, hanem energikusabbá is tesz titeket.

2. Javítotok az életminőségeteken

Egy 2012-es tanulmánnyal azt szeretnék bizonyítani a kutatók, hogy sokkal tovább élnek azok, akik nem félnek megmozdulni. Ráadásul a vizsgált személyeknek még a szellemi állapota is jelentősen fittebb volt, mint a rendszeresen nem mozgó társaiknak.

greta pontarelli

Ez a 66 éves rúdtáncos bebizonyítja, hogy a kor csak egy szám!

Greta Pontarelli 1950-ben született, és 7 éve ajánlották neki az orvosok, hogy kezdje el valamivel erősíteni a csontjait, mert azok nincsenek a legjobb állapotukban. Greta az egészsége érdekében először elkezdett súlyokat emelgetni, azonban azt túl unalmasnak találta, és másik mozgásforma után nézett. Ekkor jött képbe nála a pole dance.

A teljes cikket itt találjátok.

3. Az agyi teljesítményetek jobb lesz, mint új korában

Az aktívan sportoló emberek sokkal termékenyebbek – már akár a tréning alatt is. A feladatok ugyanis növelik a pulzusszámot, ami több vért és oxigént pumpál az agyba. Mindez a hétköznapok során pedig elősegíti az elmétek és a memóriátok teljesítményét.

Ajánlott cikkek